- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (01.05.2009, 16:10)
Litiul din apa potabilă contribuie la scăderea ratei sinuciderilor
Litiul prezent în apa potabilă contribuie la scăderea ratei sinuciderilor, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii japonezi, publicat recent în British Journal of Psychiatry, informează bbc.co.uk.
Urmărește
251 afișări
Litiul din apa potabilă contribuie la scăderea ratei sinuciderilor
Oamenii de ştiinţă niponi au analizat legătura dintre concentraţia de litiu din apa potabilă şi rata sinuciderilor din regiunea Oita, care are o populaţie de peste un milion de persoane.
Cercetătorii au constatat că rata sinuciderilor era mult mai mică în zonele în care concentraţia acestui element chimic prezent în apa potabilă era mai mare.
Litiul este un element chimic folosit deja de medici, în doze mari, pentru tratarea diverselor tulburări de comportament.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Joe Biden ține ultimul său discurs în calitate de președintele al Statelor Unite
-
Kelemen: Preşedintele Iohannis trebuia să se retrăgă în decembrie
-
Kelemen: Ciolacu respectă acordul pentru candidatul comun. Orice înţelegere politică poate fi ruptă
-
Peste 11 milioane de ucraineni au intrat în România de la începutul războiului
Cercetătorii japonezi de la universităţile din Oita şi Hiroshima au descoperit că şi concentraţiile mai mici de litiu au un impact pozitiv asupra ratei sinuciderilor.
Concentraţiile de litiu din apă au variat între 0,7 şi 59 de micrograme la litru. Oamenii de ştiinţă au avansat teoria potrivit căreia atât timp cât aceste concentraţii se menţin la un nivel scăzut, ele pot avea un efect cumulativ protector asupra creierului, pe termen lung.
Un studiu anterior a sugerat, se asemenea, existenţa unei legături directe între litiul prezent în apa potabilă şi rata sinuciderilor. Şi acel studiu, realizat pe baza unor date colectate în anii 1980, a demonstrat că rata sinuciderilor este considerabil mai mică în zonele în care apa are o concentraţie mare de litiu.
Cercetătorii japonezi au făcut un apel pentru ca studii similare să fie efectuate şi în alte state ale lumii, dar au refuzat să sugereze ca litiul ar trebui să fie adăugat în apa potabilă.
Dezbaterile ocazionate, în trecut, de adăugarea fluorului în apa potabilă, pentru a proteja sănătatea dinţilor, s-au dovedit a fi extrem de controversate, iniţiativa fiind criticată de o serie de specialişti, care au numit această metodă "un tratament medicamentos involuntar în masă".
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Democrativa PSD-PNL s-a degradat în ultimul hal! Deciziile importante ale României vor fi votate de UDMR
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Netanyahu a vorbit cu Trump și Biden. Premierul israelian urmează să se întâlnească la Washington cu viitorul președinte
Este oficial: O nouă bancă a intrat în România. PKO Bank Polski este cea mai mare bancă din Polonia, cu active cât 70% din sistemul bancar românesc
Cine este miliardarul discret care împinge din umbră o întreagă ţară de pe drumul european către un parteneriat cu Rusia
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Singura categorie de pensionari din România ale căror pensii vor crește începând cu 1 martie 2025
CANCAN.RO
Tu o mai ai acasă? Cu cât se vinde o bancnotă de 1.000 de lei cu chipul lui Mihai Eminescu, în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 09:30
Live text Războiul din Ucraina, ziua 1058. Ucraina loveşte o fabrică cheie de praf de puşcă din Tambov / ISW: Eforturile Rusiei de a anexa de facto Belarusul reprezintă riscuri strategice pentru SUA, NATO şi Ucraina / Forţele de apărare ale Ucrainei continuă să provoace pierderi grele Rusiei
-
astăzi, 09:27
Kelemen: Ciolacu respectă acordul pentru candidatul comun. Orice înţelegere politică poate fi ruptă