- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (01.05.2009, 16:10)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Litiul din apa potabilă contribuie la scăderea ratei sinuciderilor
Litiul prezent în apa potabilă contribuie la scăderea ratei sinuciderilor, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii japonezi, publicat recent în British Journal of Psychiatry, informează bbc.co.uk.
Urmărește
251 afișări
Litiul din apa potabilă contribuie la scăderea ratei sinuciderilor
Oamenii de ştiinţă niponi au analizat legătura dintre concentraţia de litiu din apa potabilă şi rata sinuciderilor din regiunea Oita, care are o populaţie de peste un milion de persoane.
Cercetătorii au constatat că rata sinuciderilor era mult mai mică în zonele în care concentraţia acestui element chimic prezent în apa potabilă era mai mare.
Litiul este un element chimic folosit deja de medici, în doze mari, pentru tratarea diverselor tulburări de comportament.
ULTIMELE ȘTIRI
-
După anularea alegerilor și suspendarea dreptului TĂU la vot, mai crezi în statul român democratic? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
BOR oficiază slujbe de pomenire pentru eroii Revoluţiei din decembrie 1989
-
AUR cere intervenţia Avocatului Poporului împotriva „abuzurilor” sistemului
-
Când ar putea fi învestit viitorul Guvern? Scenariul optimist înaintat de Daniel Fenechiu
Cercetătorii japonezi de la universităţile din Oita şi Hiroshima au descoperit că şi concentraţiile mai mici de litiu au un impact pozitiv asupra ratei sinuciderilor.
Concentraţiile de litiu din apă au variat între 0,7 şi 59 de micrograme la litru. Oamenii de ştiinţă au avansat teoria potrivit căreia atât timp cât aceste concentraţii se menţin la un nivel scăzut, ele pot avea un efect cumulativ protector asupra creierului, pe termen lung.
Un studiu anterior a sugerat, se asemenea, existenţa unei legături directe între litiul prezent în apa potabilă şi rata sinuciderilor. Şi acel studiu, realizat pe baza unor date colectate în anii 1980, a demonstrat că rata sinuciderilor este considerabil mai mică în zonele în care apa are o concentraţie mare de litiu.
Cercetătorii japonezi au făcut un apel pentru ca studii similare să fie efectuate şi în alte state ale lumii, dar au refuzat să sugereze ca litiul ar trebui să fie adăugat în apa potabilă.
Dezbaterile ocazionate, în trecut, de adăugarea fluorului în apa potabilă, pentru a proteja sănătatea dinţilor, s-au dovedit a fi extrem de controversate, iniţiativa fiind criticată de o serie de specialişti, care au numit această metodă "un tratament medicamentos involuntar în masă".
Citește pe alephnews.ro: Femeile singure sunt mai fericite decât bărbații singuri. Ce zic studiile
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cel mai mare oraş din România are mai puţin de 5.500 de locuitori, dar o suprafaţă mai mare decât Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara la un loc
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
„Nu mă aşteptam să fie vândute atât de multe”. Revista în care campioana mondială a apărut doar cu o pereche de mănuşi pe ea a scris istorie
PROSPORT.RO
Pensiile care cresc până de Revelion! Ei sunt pensionarii care vor primi mărirea până pe 31 decembrie 2024
CANCAN.RO
Mihai Voropchievici ne spune care sunt cele 2 zodii binecuvântate de Univers în ultimele 2 săptămâni din 2024
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe