O nouă descoperire în lanţul evoluţiei oamenilor atestă originile zâmbetului

Cercetătorii din Japonia au analizat evoluţia originii zâmbetului şi râsului, folosind un pui de macac, iar analizând grimasele feţei din timpului somnului maimuţelor, echipa a descoperit că, precum nou-născuţii, puii de macac pot zâmbi în somn.

Urmărește
2437 afișări
Imaginea articolului O nouă descoperire în lanţul evoluţiei oamenilor atestă originile zâmbetului

O nouă descoperire în lanţul evoluţiei oamenilor atestă originile zâmbetului (Imagine: Shutterstock/ Mediafax Foto)

Acest fapt poate indica că grimasele au rădăcini mult mai adânci în procesul de evoluţie, notează Descoperă.

În rândul oamenilor, zâmbetul este asociat cu sentimentul de bucurie, deşi cercetările anterioare au demonstrat că zâmbetul este un comportament învăţat.

Este cunoscut faptul că nou-născuţii au grimase spontane în timpul somnului.

Cercetătorii consideră că scopul zâmbetelor neintenţionate este antrenarea muşchiului zigomatic major, care este responsabil pentru ridicarea colţurilor gurii pentru formarea zâmbetului.

Până acum se considera că zâmbetul spontan este o abilitate doar a oamenilor, dar în cadrul unui studiu din 2006 s-a demonstrat că puii de cimpanzeu au acelaşi comportament în somn.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici