Persoanele care îşi pun unghii cu gel sunt predispuse la alergii. Specialiştii avertizează

  • Dermatologii avertizează că popularele lacuri de unghii cu gel provoacă o creştere a numărului de persoane care dezvoltă alergii "care le schimbă viaţa" şi care le-ar putea împiedica să facă anumite operaţii.
  • Experţii spun că substanţele chimice din lacurile de unghii cu gel, care sunt metacrilaţi, se pot infiltra în piele şi pot provoca o reacţie alergică.
  • Simptomele unei astfel de reacţii includ desprinderea unghiilor de pe patul unghiei şi apariţia unei erupţii cutanate severe pe pielea din jurul unghiilor.
Urmărește
3914 afișări
Imaginea articolului Persoanele care îşi pun unghii cu gel sunt predispuse la alergii. Specialiştii avertizează

Persoanele care îşi pun unghii cu gel sunt predispuse la alergii. Specialiştii avertizează

În cadrul emisiunii Today de la BBC Radio 4, Dr. Deirdre Buckley, dermatolog consultant din Bath, a declarat: "[Simptomele] pot varia de la slăbirea unghiilor până la căderea lor, pot include o erupţie cutanată severă pe faţă, pe gât, pe partea superioară a pieptului”.
 
Oamenii pot avea probleme de respiraţie sau astmul poate fi agravat. Chiar mai rău, pot deveni sensibili la acrilaţii din alte lucruri, ceea ce poate avea implicaţii în stomatologie, în cazul în care sunt diabetici sau pentru chirurgia ortopedică, şi este o sensibilizare care durează toată viaţa", a adăugat ea.
 
Metacrilatul este adesea utilizat ca ciment osos pentru implanturile de genunchi şi şold, precum şi în protezele dentare şi în protezele de dinţi, potrivit Independent.

Specialiştii avertizează

Asociaţia Britanică a Dermatologilor (BAD) şi-a reiterat astăzi avertismentul cu privire la reacţiile alergice legate de unghiile artificiale, după o serie de rapoarte de profil înalt. Aceasta a emis pentru prima dată un avertisment cu privire la aceste produse în 2018, în urma unor rapoarte privind o creştere abruptă a cazurilor de reacţii alergice cutanate legate de substanţele chimice (meti) acrilat din aceste produse.
 
BAD se teme acum că închiderea saloanelor de manichiură în timpul pandemiei ar putea determina tot mai multe persoane să treacă la kiturile de acasă. Dr. Buckley, care face parte din BAD, a declarat: „Este posibil ca închiderea saloanelor de manichiură în timpul pandemiei să fi contribuit la o creştere a numărului de persoane care folosesc kituri de unghii artificiale la domiciliu".
 
BAD a declarat că aceste kituri de acasă pot fi mai riscante din cauza lipsei de experienţă pe care o are publicul cu aceste produse.
 
Dr. Buckley a continuat să explice cum sensibilitatea la metacrilaţii de unghii poate avea potenţiale implicaţii medicale şi dentare, deoarece aceiaşi metacrilaţi sau unii foarte asemănători sunt utilizaţi în plombele dentare albe, în acoperiri de smalţ dentar, în cimentul osos ortopedic, în senzorii de glucoză pentru diabetici şi în pompele de insulină. „Acest lucru poate avea consecinţe grave pentru îngrijirea medicală viitoare", a spus ea, însă mulţi nu sunt conştienţi de potenţialele pericole.

Alergii de contact

BAD a emis pentru prima dată un avertisment cu privire la lacurile de unghii cu gel în 2018 şi a spus că acestea provoacă o "epidemie" de alergii de contact.
 
Îngrijorările s-au bazat pe un studiu care a constatat că 2,4% dintre persoanele testate aveau o alergie la cel puţin un tip de substanţă chimică metacrilat. Alergia a afectat "în proporţie "covârşitoare" femeile, a spus aceasta.
 
Unghiile cu gel, care sunt derivate din metacrilaţi, sunt aplicate peste unghiile naturale ale unei persoane şi trebuie "întărite" sub o lampă cu ultraviolete (UV). Între timp, unghiile acrilice sunt o pastă aplicată peste unghiile naturale şi lăsate să se întărească prin expunere la aer.
 
Lacul de unghii cu gel este un produs preamestecat şi un hibrid între gel şi lac de unghii şi trebuie să fie "întărit" sub o lampă UV.
 
BAD şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la toate cele trei metode şi a avertizat că sensibilizarea apare atunci când produsul nepolimerizat intră în contact cu orice parte a pielii. Aceasta poate apărea atât în mediul profesional, cât şi la domiciliu.
 
Esteticienii sunt, de asemenea, expuşi riscului de a dezvolta această alergie, deoarece mănuşile de protecţie ar putea să nu ofere suficientă protecţie, iar metacrilaţii ar putea trece prin mănuşi.
 
Dr. Buckley a declarat că oamenii trebuie să fie conştienţi de riscurile asociate cu produsele pentru unghii artificiale. Ea a sfătuit tehnicienii de unghii, care sunt deosebit de expuşi riscului, să poarte mănuşi de nitril atunci când aplică produsele, să le schimbe la fiecare treizeci de minute şi să aplice o tehnică fără atingere.
 
Ea a continuat prin a îndemna utilizatoarele la domiciliu să citească instrucţiunile, să folosească întotdeauna lampa UV recomandată pentru polimerizare şi să nu folosească aceeaşi lampă cu alte lacuri cumpărate separat. „Este foarte important să evitaţi contactul direct al pielii cu produsul pentru unghii în timp ce acesta se polimerizează", a adăugat ea.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici