- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (29.02.2024, 09:56)
- Bianca Popa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Secretul longevităţii: Ce vitamină te poate ţine în viaţă până la 100 de ani?
- Beneficiile unei singure vitamine pentru longevitate şi sănătate.
- Modalităţi naturale de a obţine vitamina esenţială pentru sănătatea oaselor şi a sistemului imunitar.
- Lista alimentelor care îţi pot oferi doza zilnică necesară de vitamina D şi îţi pot îmbunătăţi starea generală de bine.
Urmărește
184137 afișări
Secretul longevităţii: Ce vitamină te poate ţine în viaţă până la 100 de ani?
Vitaminele sunt subiectul unor controverse în ultimii ani, dar există studii care sugerează că un supliment zilnic poate avea beneficii în prevenirea declinului cognitiv, conform Parade.
Totuşi, medicii atrag atenţia asupra unei diete echilibrate ca sursă suficientă de nutrienţi, fără a fi nevoie de suplimente. Cu toate acestea, lipsa de minerale esenţiale în sol şi consumul crescut de alimente procesate au condus la recomandarea multor medici pentru utilizarea unui supliment multivitamino-mineral.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Armistițiul de Crăciun a reprezentat un moment istoric în timpul Primului Război Mondial. Cum s-a produs acest lucru
-
UE s-ar putea extinde: O ţară din Europa vrea să organizeze un referendum pentru a adera la UE
-
Dronele ucrainene ar fi distrus un depozit de muniţie rusesc în regiunea Rostov
-
Avertismentul unor lideri europeni: NATO nu poate apăra Europa fără SUA în faţa Rusiei
Deşi mai sunt necesare studii pentru a confirma eficacitatea vitaminelor, vitamina D este considerată de experţi un factor important pentru longevitate. Aceasta contribuie la sănătatea oaselor şi reduce riscul de fracturi, inflamaţii, boli de inimă şi diabet, întărind sistemul imunitar şi îmbunătăţind starea de spirit. O doză zilnică recomandată este de 800 UI pentru adulţi, iar vitamina D poate fi obţinută şi din alimente precum ciuperci, peşte gras (somon, ton, macrou), carne roşie, ficat, spanac, lapte, iaurt, cereale sau gălbenuş de ou.
Pe lângă suplimentele de vitamina D, expunerea la soare este o altă modalitate naturală de a o obţine. Razele solare activează producţia de vitamina D în piele, aşa că petrecerea timpului în aer liber în timpul zilei poate fi benefică. Totuşi, este important să fie luate măsuri de protecţie împotriva expunerii excesive la soare, pentru a preveni arsurile solare şi riscurile asociate expunerii prelungite.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: „Capace cu suflet” de Crăciun: Cum transformă Anca Tătaru deșeurile în speranță
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Ce face ca o boală rară să fie rară?
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Asociația Caiac Smile împarte bucurie persoanelor cu dizabilități. Ionuț Stancovici: „Avem foarte multe proiecte prin care să-i ajutăm pe cei care au nevoie”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Omul care l-a împușcat pe Ceaușescu rupe tăcerea! Ultima dorință a dictatorului: „Nu doresc nimănui...”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 15:34
Avertismentul unor lideri europeni: NATO nu poate apăra Europa fără SUA în faţa Rusiei
-
astăzi, 14:43
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1036. Drone ucrainene distrug un depozit de muniţie rusesc în regiunea Rostov, potrivit SBU / Rusia lansează un atac masiv cu rachete şi drone asupra Ucrainei în dimineaţa de Crăciun / Kievul simplifică achiziţiile de drone şi echipamente de război electronic