- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- WASHINGTON, (08.08.2014, 12:22)
- Luminiţa Bogdan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
SUA ridică parţial restricţiile asupra unui tratament experimental pentru Ebola
Agenţia americană pentru medicamente (FDA) a ridicat parţial restricţiile asupra unui tratament experimental al companiei canadiene Tekmira, ceea ce deschide calea posibilităţii folosirii acestuia în combatarea epidemiei de Ebola din Africa.
Urmărește
595 afișări
SUA ridică parţial restricţiile asupra unui tratament experimental pentru Ebola (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Agenţia americană pentru medicamente a anunţat "verbal" compania Tekmira că va modifica clasificarea tratamentului său TKM-Ebolaen, ridicând măsura interzicerii totale a testelor clinice în schimbul unei suspendări parţiale.
"Decizia ne permite eventuala folosire a tratamentului TKM-Ebola la persoanele infectate cu virusul Ebola", afirmă compania, într-un comunicat.
În acest moment, nu există niciun tratament antiviral sau vaccin autorizat pentru Ebola, ci doar agenţi experimentali.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
COMENTARIU Lelia Munteanu: Uzurpatorul
-
Trupele germane trebuie să fie „apte” pentru război dacă Putin atacă, afirmă Boris Pistorius. Ministrul spune că Berlinul trebuie să aloce mai mulţi bani pentru apărare
Studiile efectuate pe maimuţe cu TKM-Ebola au arătat o eficienţă de 100% împotriva virusului, a precizat compania Tekmira.
"Epidemia din acest moment subliniază necesitatea unor agenţi terapeutici eficienţi împotriva virusului Ebola", a subliniat Mark Murray, preşedintele Tekmira Pharmaceuticals.
Citeşte şi:
MEDIAFAX ZOOM: Ebola - GALERIE FOTO
Epidemia de Ebola fără precedent care afectează Liberia, Sierra Leone, Guineea şi Nigeria a provocat deja 932 de morţi şi continuă să se extindă.
Dezvoltarea tratamentului TKM-Ebola se află în centrul unui contract în valoare de 140 de milioane de dolari al Departamentului american al Apărării.
Extinderea rapidă a epidemiei în Africa de Vest, care ameninţă mai nou şi Nigeria, cea mai populată ţară din Africa, a accelerat procesul în vederea aplicării tratamentelor experimentale.
Experţii consideră însă că procesul ar putea dura mai multe luni, ţinând cont de dificultăţile tehnice pentru producerea unor doze suficiente în vederea realizării testelor clinice.
Cei doi americani infectaţi în Liberia, care au fost repatriaţi în Statele Unite cu un avion sanitar, au fost trataţi cu un alt ser experimental numit ZMapp, al companiei americane Mapp Biopharmaceutical.
Starea lor de sănătate s-a îmbuntăţit vizibil, însă experţi americani din serviciile de sănătate s-au arătat rezervaţi în legătură cu eficienţa tratamentului, care nu a fost folosit până acum în cazul oamenilor.
Citeşte şi:
Avertismentul OMS: Epidemia de Ebola trebuie considerată o urgenţă de sănătate publică la nivel mondial
Citeşte şi:
Prima persoană repatriată în Europa după ce s-a infectat cu Ebola a ajuns în Spania. Cum arată avionul care l-a adus acasă în conditii de maximă siguranţă - VIDEO
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Avertismentul OMS: Epidemia de Ebola trebuie considerată o urgenţă de sănătate publică la nivel mondial
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe