- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (30.04.2024, 09:48)
- Bianca Popa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Vaccinul revoluţionar pentru melanom permite corpului să combată celulele canceroase
- Terapia cu ARN mesager (ARNm) individualizată, concepută pentru a preveni revenirea melanomului, intră în faza a treia de teste clinice.
- Participanţii la studiu încep prin secvenţierea ADN-ului tumorii pentru crearea unui vaccin personalizat.
- Cercetătorii se bazează pe succesul vaccinului în asociere cu imunoterapia Keytruda, sperând la o reducere semnificativă a riscului de recurenţă a cancerului.
Urmărește
664 afișări
Vaccinul revoluţionar pentru melanom permite corpului să combată celulele canceroase
Un studiu global a început pentru primul vaccin personalizat din lume pentru melanom - cea mai mortală formă de cancer de piele, care afectează aproximativ 132.000 de oameni pe an, scrie Smithsonian Magazine. Dacă va avea succes, terapia va împiedica melanomul să revină la pacienţii care au fost deja trataţi.
Participanţii la studiul de fază a III-a, condus de Trustul Fundaţiei Spitaliceşti NHS de la University College London, încep prin a obţine o bucată dintr-o tumoră îndepărtată chirurgical şi ADN-ul acesteia secvenţiat. Această analiză genetică informează designul vaccinului individualizat al fiecărei persoane, o terapie cu ARNm dezvoltată de giganţii farmaceutici Merck şi Moderna.
ULTIMELE ȘTIRI
-
ICC emite mandat de arestare pe numele lui Netanyahu și Gallant
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Fiecare vaccin determină corpul pacientului să creeze anticorpi care atacă markerii specifici găsiţi doar în celulele lor canceroase. Utilizând ADN-ul colectat, terapia poate identifica până la 34 dintre aceşti markeri unici din tumorile pacientului, cunoscuţi sub numele de neoantigene. Aceast răspuns imun personalizat împotriva tumorii, speră medicii şi oamenii de ştiinţă, va preveni recurenţa melanomului.
Aproape 1.100 de persoane sunt recrutate la nivel global pentru a participa la studiile extinse ale terapiei, menite să adune mai multe date despre eficacitatea acesteia. Rezultatele anterioare din studiul de fază a II-a, publicate în februarie în The Lancet, au arătat că vaccinul a fost eficient alături de imunoterapia Keytruda.
Unul dintre primii oameni care s-au înscris în noul studiu este Steve Young, în vârstă de 52 de ani, un muzician din Hertfordshire, Anglia. Young a avut o tumoare de melanom îndepărtată de pe scalpul său vara trecută, iar acest tratament este destinat să împiedice revenirea cancerului.
Până acum, efectele secundare ale injecţiei s-au dovedit a fi la fel de rele ca cele ale unui vaccin Covid sau gripal, cum ar fi un braţ dureros şi o oboseală uşoară.
Domeniul vaccinurilor personalizate împotriva cancerului este încă în evoluţie. Cercetătorii rămân optimişti că, dacă acest nou studiu va avea succes, terapiile similare cu ARNm personalizate pot fi aplicate în viitor şi altor tipuri de tumori, precum cele de rinichi, plămâni şi vezică biliară.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Unul din trei oameni suferă de „ura față de mișcare”. Fenomenul poartă numele de misokinezie
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Vitamina D ar putea creşte rezistenţa la cancer
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Preotul care a lăsat-o pe Sabrina Carpenter să filmeze scene provocatoare în Biserică a fost eliberat
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe