- Home
- Tehnologie
- (10.02.2022, 07:02)
- Daniel Contescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Continuă necazurile pentru Elon Musk. Furtuna solară i-a distrus sateliţii recent lansaţi
Proprietarul Tesla a lansat deja cu succes 2.000 de sateliţi şi intenţionează să trimită alţi 10.000 pe orbită.
Urmărește
1638 afișări
Furtuna solară i-a distrus lui Elon Musk sateliţii recent lansaţi
Nu este un moment prea bun pentru Elon Musk, proprietarul miliardarului Tesla. Acţiunile de pe bursă nu merg prea bine, o bucată din racheta sa Falcon 9 este pe cale să se prăbuşească pe Lună şi 40 din cei 49 de sateliţi Starlink pe care i-a lansat săptămâna trecută de la Centrul Spaţial Kennedy au fost loviţi de o furtună geomagnetică şi se vor prăbuşi pe Pământ, dezintegrându-se.
Aproximativ 40 de sateliţi nu sunt mulţi, având în vedere că Musk a lansat deja cu succes 2.000 şi intenţionează să trimită alţi 10.000 pe orbită. Acestea vor servi la îmbunătăţirea conexiunilor la internet. Însă mulţi oameni de ştiinţă nu au ascuns un zâmbet de satisfacţie la vestea că ultima lansare a eşuat cu 80%. De câteva luni, ei spun că Starlink este un proiect nebun, care va umple orbita joasă a Pământului cu sateliţi care vor provoca refracţii care va slăbi întunericul nopţii.
Sateliţii lui Musk sunt foarte mici, uşori şi pot fi trimişi în spaţiu cu o singură lansare. Tocmai dimensiunea lor mică îi face mai sensibili la furtunile geomagnetice cauzate de Soare. Vântul solar este un flux neîntrerupt de particule constând în esenţă din protoni şi electroni care interacţionează cu câmpul magnetic al Pământului, determinând încălzirea şi creşterea atmosferei, a densităţii la „altitudinile joase” în care sunt dislocaţi sateliţii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Activitatea RAR, în continuare blocată. Nu se pot face ITP-uri în nicio staţie din ţară
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Preşedinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot şi pune ştampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăţi că exişti
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
Rezistenţa atmosferică întâlnită de Starlinks a fost cu 50% mai mare decât lansările anterioare. Când operatorii de la centrul de control au observat acest lucru, au programat sateliţilor să se poziţioneze „tăiaţi”, ca pe o foaie de hârtie, pentru a oferi mai puţină rezistenţă, dar acest mesaj a fost inutil. S-au supraîncălzit, au încetinit şi acum vor cădea înapoi pe Pământ, dezintegrându-se la contactul cu atmosfera mai densă.
Incidentul nu va încetini prea mult proiectul lui Musk. Astronomii se tem că, atunci când toţi cei 12.000 de sateliţi ai săi vor fi aşezaţi, va exista o nouă constelaţie care va ruina cerul nopţii şi va împiedica capacitatea noastră de a studia Universul. Josef Aschbacher, şeful Agenţiei Spaţiale Europene, a cerut, de asemenea, o intervenţie a Uniunii Europene, pentru a-l împiedica pe miliardarul american „să stabilească regulile” în spaţiu, dăunând posibilităţilor altor ţări de a lansa sateliţi. China a acuzat Statele Unite că ignoră tratatele internaţionale, după două „întâlniri apropiate” dintre staţia spaţială chineză şi sateliţii Starlink.
Sateliţii lui Musk vor permite apeluri video, streaming şi alte activităţi intensive de date care nu sunt posibile cu serviciile convenţionale de internet prin satelit. Aceştia se vor putea conecta rapid la locaţiile web nedeservite de repetoare terestre şi, prin urmare, vor părea un lucru bun, ceea ce va îmbunătăţi şi viaţa tuturor. Cu toate acestea, oamenii de ştiinţă au avertizat de mult că furtunile solare pot reprezenta un pericol grav pentru funcţionarea sateliţilor pe orbită şi pentru dependenţa noastră excesivă de tehnologie.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Motivul real pentru care Silviu Prigoană și-a botezat primii copii Honorius, Silvius și Maximus
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe