Elon Musk, acuzat de regizorul filmului „I, Robot” că i-a furat ideile pentru noul său robot Tesla

Regizorul australian al filmului „I, Robot” („Eu, robotul”), Alex Proyas, l-a acuzat pe Elon Musk că i-a folosit ideile pentru a crea noile prototipuri de roboţi şi maşini Tesla, care se aseamănă izbitor cu cele din peliculă, relatează Variety.

Urmărește
234 afișări
Imaginea articolului Elon Musk, acuzat de regizorul filmului „I, Robot” că i-a furat ideile pentru noul său robot Tesla

Elon Musk, acuzat de regizorul filmului „I, Robot” că i-a furat ideile pentru noul său robot Tesla

Joi, cofondatorul şi directorul general al companiei Tesla, Elon Musk, a dezvăluit modele pentru noile sale prototipuri de autovehicule care se conduc singure: cybercab şi robovan. De asemenea, la eveniment a fost prezent şi noul robot Tesla Optimus, care a servit băuturi şi a interacţionat cu mulţimea.

Nu este sigur dacă robotul Optimus era complet autonom sau, mai degrabă, manevrat de la distanţă. Totuşi, o persoană care a părut destul de sigură cu privire la originea acestei creaţii a fost regizorul filmului „I, Robot”, Alex Proyas. Regizorul şi-a postat luni plângerea pe reţeaua de socializare X, comentând: „Hei, Elon, pot să-mi primesc ideile înapoi, te rog?”.

Postarea conţine şi imagini ale poliţiei din „I, Robot” alături de robotul optimus, ale transportului din film alături de robovanul Tesla, şi ale unei maşini futuriste din film alături de cybercab, menite să ilustreze asemănarea dintre acestea.

Regizorul australian a declarat că a lucrat cu o „echipă de design foarte talentată” pentru a crea elementele vizuale ale filmului. „Elon Musk, pe de altă parte, are o echipă de design nu foarte talentată, care a vizionat o mulţime de filme, inclusiv I, Robot, se pare”, a mai spus el.

Designerul de producţie al filmului, Patrick Tatopoulos, a republicat ulterior pe contul său de Instagram postarea care compară secvenţele din film şi imaginile de la evenimentul Tesla, unele lângă altele.

„Poate mi se pare mie, sau ar trebui să mă simt onorat că Elon a găsit nişte inspiraţie în designurile mele din I, Robot”, a scris Tatopoulos. „În orice caz, este amuzant de urmărit”, a adăugat el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici