Generaţia Z caută răspunsuri pe TikTok în loc de Google. Un studiu arată că 1 din 5 videoclipuri conţine informaţii eronate

  • Un nou studiu realizat de un site care urmăreşte dezinformarea online a constatat că 1 din 5 videoclipuri de pe TikTok conţine informaţii eronate.
  • Utilizatorii din generaţia Z apelează din ce în ce mai mult la TikTok în locul Google ca motor de căutare principal.
Urmărește
591 afișări
Imaginea articolului Generaţia Z caută răspunsuri pe TikTok în loc de Google. Un studiu arată că 1 din 5 videoclipuri conţine informaţii eronate

Generaţia Z caută răspunsuri pe TikTok în loc de Google. Un studiu arată că 1 din 5 videoclipuri conţine informaţii eronate

TikTok nu mai este doar un loc pentru dansuri virale şi trucuri alimentare. Utilizatorii din generaţia Z au început să înlocuiască Google cu TikTok ca motor de căutare principal.

Un nou studiu realizat de NewsGuard, un site care monitorizează dezinformarea pe internet, a constatat că unul din cinci rezultate de căutare pe TikTok conţine informaţii eronate. Studiul a analizat primele 20 de rezultate ale căutărilor pe 27 de subiecte de ştiri diferite, de la "alegerile din 2022" până la "vaccin ARNm".
 
Studiul NewsGuard a constatat că TikTok a determinat, de asemenea, utilizatorii cu termeni de căutare tendenţioşi. De exemplu, dacă un utilizator a căutat "vaccin covid", TikTok ar fi oferit sugestii pentru termeni de căutare mai tendenţioşi, cum ar fi "vaccin covid adevăruri" sau "vaccin covid hiv". Mai mult de jumătate dintre rezultatele căutărilor care au apărut despre alegerile de la mijlocul mandatului din 2022 conţineau "retorică hiperpartizană de stânga", a notat studiul. 
 
Dezinformarea galopantă de pe TikTok este deosebit de semnificativă având în vedere numărul de videoclipuri cu remedii casnice care circulă pe platformă. Actuala penurie de formule pentru copii a dus la o nebuloasă de videoclipuri care promovează formule DIY pentru copii pe care pediatrii le-au catalogat drept "periculoase". 
 
După decizia Curţii Supreme de Justiţie de a anula hotărârea Roe vs. Wade, remediile pe bază de plante pentru avort au început să fie în trend pe TikTok. Videoclipuri care sugerau orice, de la pătrunjelul amar la arpagic, o plantă cu flori, au fost prezentate ca remedii pentru avort. Insider a raportat că un videoclip TikTok care sugerează că arpagicul poate induce un avort spontan a avut peste 1 milion de vizualizări pe TikTok. Centrul Naţional pentru Sănătate Complementară şi Integrativă a menţionat că "foarte puţine cercetări au fost făcute asupra arpagicului la oameni". 
 
Meghna T., o studentă în ultimul an de liceu din suburbia Michigan, a declarat că, dacă caută ceva legat de sănătate sau educaţie, încă foloseşte Google. Pentru "orice altceva" însă, ea apelează la TikTok. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici