Industria jocurilor video în criză: AI devine duşmanul dezvoltatorilor

  • Peste 50% dintre dezvoltatori folosesc AI generativ, dar mulţi sunt îngrijoraţi de impactul său negativ.
  • 13% dintre dezvoltatori lucrează săptămânal peste 51 de ore, cu mult mai mult decât anul trecut.
  • Ofertele de muncă sunt tot mai greu de găsit, iar mulţi dezvoltatori au fost concediaţi de mai multe ori în ultima perioadă.
Urmărește
552 afișări
Imaginea articolului Industria jocurilor video în criză: AI devine duşmanul dezvoltatorilor

Sursa foto: Pexels

Industria jocurilor video se află într-un moment de criză continuă, cu închideri de studiouri şi o instabilitate a locurilor de muncă care îngrijorează dezvoltatorii, informează Wired. Anul trecut a fost marcat de concedieri masive, iar în prezent, preocupările legate de securitatea locurilor de muncă sunt tot mai frecvente. În timp ce unele companii investesc sume considerabile în tehnologia AI, dezvoltatorii sunt tot mai îngrijoraţi de impactul acesteia asupra industriei.

Conform unui raport realizat de organizatorii Conferinţei Dezvoltatorilor de Jocuri, 52% dintre dezvoltatori au declarat că lucrează la companii care utilizează AI generativ pentru jocurile lor. Totuşi, aproximativ jumătate dintre aceştia sunt îngrijoraţi de impactul acestei tehnologii asupra industriei, iar tot mai mulţi au exprimat un punct de vedere negativ faţă de AI în general. Aceasta este o schimbare semnificativă faţă de anul trecut, când doar 18% dintre dezvoltatori aveau o atitudine negativă faţă de AI.

Deşi AI ar putea ajuta dezvoltatorii prin automatizarea unor sarcini precum programarea, crearea de artă conceptuală sau modele 3D, mulţi dintre ei consideră că tehnologia nu este un înlocuitor viabil pentru oamenii reali. Mai mult, unii dezvoltatori se plâng că, în loc să le uşureze munca, AI îi forţează să muncească mai mult. Unii raportează că lucrează deja mai mult de 51 de ore pe săptămână, un procent semnificativ mai mare comparativ cu anul trecut, când doar 8% din respondenţi raportau astfel de ore suplimentare.

Problema concedierilor continuă să fie o realitate pentru mulţi dezvoltatori. Conform sondajului, unul din zece dezvoltatori a fost concediat în ultimele 12 luni, iar mulţi dintre cei care au rămas fără locuri de muncă se confruntă cu dificultăţi mari în găsirea unui alt job. Unele persoane încă nu au reuşit să îşi găsească un loc de muncă chiar şi după mai mult de un an de la concediere. Problemele de conducere, aşteptările nerealiste şi expansiunea excesivă în urma pandemiei de Covid-19 sunt printre motivele principale invocate de creatori pentru această criză.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici