- Home
- Tehnologie
- BUCUREŞTI, (14.03.2023, 16:29)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Meta anunţă disponibilizarea a încă 10.000 de angajaţi. Cum comentează Zuckerberg
Meta, compania care deţine Facebook, anunţă disponibilizarea a încă 10.000 de angajaţi. "Am luat decizia dificilă de a reduce şi mai mult echipa noastră”, spune Zuckerberg.
Urmărește
1146 afișări
Meta anunţă disponibilizarea a încă 10.000 de angajaţi. Cum comentează Zuckerberg
Meta, compania care deţine Facebook, anunţă disponibilizarea a încă 10.000 de angajaţi. Liderii Meta vor "anunţa un plan de restructurare, anulând proiectele cu prioritate scăzută şi reducând ritmul de angajare".
"Am luat decizia dificilă de a reduce şi mai mult echipa noastră”, spune Zuckerberg. "Va fi dificil. Va însemna să ne luăm la revedere de la colegi talentaţi care au făcut parte din succesul nostru", adaugă Zuckerberg, precizând că Meta va închide, de asemenea, alte 5.000 de posturi vacante pentru care nu au fost făcute încă angajări.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Klaus Iohannis, cel care a nesfințit Calendarul Alegerilor Prezidențiale la români, ți-a rebotezat Ignatul: Ziua Renașterii Porcilor
-
Elon Musk propune testare cognitivă pentru oficialii americani aleşi
-
Criza din Coreea de Sud: Opoziţia vrea să-l demită din funcţie şi pe preşedintele interimar. Motivul invocat
-
Biden cere Pentagonului să intensifice livrările de arme către Ucraina
În urmă cu câteva zile au apărut mai multe avertismente în acest sens, fiind anunţat un nou val de concedieri. Anul trecut, compania a concediat 11.000 de angajaţi, adică 13% din forţa sa de muncă, fiind vorba atunci de cel mai mare val de concedieri din istoria sa de 18 ani.
Conform Wall Street Journal, concomitent cu concedierile, mai multe proiecte vor fi reduse sau închise, inclusiv cele derulate de Reality Labs, divizia Meta metaverse.
"Trebuie să facem din noi o companie tehnologică mai bună şi să ne îmbunătăţim performanţa financiară într-un mediu dificil, astfel încât să ne putem realiza viziunea pe termen lung", se arată în nota numărului 1 de la Facebook .
El cere creşterea productivităţii şi a instrumentelor dezvoltatorilor, optimizarea muncii, eliminarea proceselor inutile şi multe altele.
Practic, spune Zuckerberg, vor fi eliminate mai multe niveluri de management: „În acest scop, vom cere multor manageri să devină colaboratori individuali. În plus, îi vom face pe colaboratorii individuali să raporteze la aproape toate nivelurile, astfel încât fluxul de informaţii între oamenii care fac munca şi conducere să fie mai rapid”.
"Analiza noastră iniţială a datelor de performanţă sugerează că inginerii care s-au alăturat Meta în prezenţă şi apoi au trecut la lucrul la distanţă sau au rămas în prezenţă au performat mai bine, în medie, decât cei care s-au alăturat de la distanţă. Această analiză arată, de asemenea, că inginerii aflaţi la începutul carierei au performanţe mai bune, în medie, atunci când lucrează în persoană cu colegii de echipă cel puţin 3 zile pe săptămână. Acest lucru necesită studii suplimentare, dar ipoteza noastră este că este şi mai uşor să construim încrederea în persoană şi că aceste relaţii ne ajută să lucrăm mai eficient”, se arată în comunicatul Meta.
Zuckerberg a vorbit şi despre primele semnale de alarmă, care au „sunat” încă de anul trecut.
"În cea mai mare parte a istoriei noastre, am înregistrat o creştere rapidă a veniturilor an de an şi am avut resursele necesare pentru a investi în multe produse noi. Dar anul trecut a fost un semnal de alarmă umilitor. Economia mondială s-a schimbat, presiunea concurenţială a crescut, iar creşterea noastră a încetinit considerabil. Ne-am redus bilanţurile, ne-am redus proprietăţile imobiliare şi am luat decizia dificilă de a concedia 13% din forţa noastră de muncă. În acest moment, cred că ar trebui să ne pregătim pentru posibilitatea ca această nouă realitate economică să continue timp de mulţi ani. Creşterea ratelor dobânzilor duce la o economie mai slabă, instabilitatea geopolitică crescută duce la o mai mare volatilitate, iar creşterea reglementărilor duce la o creştere mai lentă şi la costuri de inovare mai mari. Având în vedere aceste perspective, va trebui să operăm mai eficient decât în cazul reducerii anterioare a forţei de muncă pentru a ne asigura succesul', conchide Zuckerberg.
Citește pe alephnews.ro: Trump explodează pe Truth Social. Președintele ales le spune celor 37 de persoane cu pedepse comutate de Biden să „se ducă dracului” de Crăciun
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe