Nu doar Diavolul se îmbracă de la Prada, ci şi viitorii astronauţi

  • Axiom Space a dezvăluit costumele spaţiale AxEMU, destinate astronauţilor din misiunile Artemis ale NASA.
  • Costumele moderne, concepute în colaborare cu marca de lux Prada, oferă protecţie împotriva prafului lunar şi îmbunătăţesc mobilitatea.
  • AxEMU va fi utilizat în misiunea Artemis 3, programată pentru septembrie 2026, marcând o nouă eră în explorarea spaţială.
Urmărește
98 afișări
Imaginea articolului Nu doar Diavolul se îmbracă de la Prada, ci şi viitorii astronauţi

Sursa foto: Axiom Space

Axiom Space a dezvăluit noile sale costume lunare de generaţie următoare, AxEMU, concepute pentru astronauţii care participă la misiunile Artemis ale NASA pe Lună, scrie Gizmodo. Reprezentând un avans semnificativ faţă de misiunile Apollo, aceste costume au o estetică modernă şi elegantă, dezvoltată în colaborare cu marca de lux Prada.

În cadrul Congresului Internaţional de Astronautică, Axiom a prezentat designul final al AxEMU, care acum are un exterior alb familiar, dar şi o schimbare faţă de acoperirea folosită în prezentările anterioare pentru a ascunde tehnologia proprie. Costumele sunt concepute pentru a reflecta căldura şi a proteja astronauţii de praful lunar, abordând provocările întâmpinate în mediul lunar dur.

NASA a atribuit Axiom Space misiunea de a proiecta aceste costume în 2022, în baza unui contract de 228,5 milioane de dolari, având scopul de a revitaliza capacităţile de explorare lunară la mai bine de 50 de ani după Apollo.

Costumele AxEMU integrează tehnologii avansate, inclusiv un sistem de monitorizare a sănătăţii la bord, un mecanism de răcire, caracteristici îmbunătăţite de vizibilitate în cască şi vizor, precum şi îmbrăcăminte flexibilă care suportă presiune. Concepute pentru a oferi o mobilitate şi o siguranţă îmbunătăţite, aceste costume se adaptează la diverse tipuri de corp, având opţiuni de mărime ajustabile.

Parteneriatul Axiom cu Prada subliniază nu doar funcţionalitatea, ci şi estetica, îmbunătăţind aspectul ţinutei astronauţilor pe Lună. AxEMU este programat să fie utilizat în misiunea Artemis 3, programată pentru septembrie 2026, şi se află în prezent în ultima etapă de dezvoltare. Colaborarea semnifică o nouă eră în explorarea spaţială, în care parteneriatele între industrii joacă un rol esenţial în inovarea tehnologiei spaţiale şi îmbunătăţirea experienţei astronauţilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici