Peste 10 state americane dau în judecată TikTok, pe motiv că platforma provoacă dependenţă

Mai mult de10 de state au intentat marţi procese împotriva TikTok, susţinând că populara aplicaţie dăunează sănătăţii mintale a tinerilor prin algoritmul său de funcţionare care creează dependenţă în rândul copiilor, informează AP News.

Urmărește
162 afișări
Imaginea articolului Peste 10 state americane dau în judecată TikTok, pe motiv că platforma provoacă dependenţă

Peste 10 state americane dau în judecată TikTok, pe motiv că platforma provoacă dependenţă

Procesele fac parte dintr-o anchetă americană naţională privind TikTok, care a fost lansată în martie 2022 de o coaliţie bipartizană de procurori generali din mai multe state, inclusiv California, Kentucky şi New Jersey. Toate plângerile au fost depuse în instanţele de stat.

În centrul fiecărui proces se află algoritmul TikTok, care decide ce văd utilizatorii pe platformă, populând fluxul principal „Pentru tine” al aplicaţiei cu conţinut adaptat la interesele oamenilor.

Procesele subliniază, de asemenea, caracteristicile de design ale aplicaţiei, care i-ar face pe copii dependenţi. Printre acestea se numără posibilitatea de a derula la nesfârşit prin conţinut, sunetele şi vibraţiile notificărilor push şi filtrele faciale care creează standarde inaccesibile pentru utilizatori.

Districtul Columbia, care a dat şi el în judecată platforma, a declarat în documentele depuse că algoritmul este un „inductor de dopamină” şi a afirmat că acesta a fost creat pentru a provoca în mod intenţionat dependenţă, astfel încât compania să poată prinde în capcană cât mai mulţi utilizatori tineri pe care să îi ţină pe aplicaţia sa ore în şir. TikTok face acest lucru în ciuda faptului că ştie că aceste comportamente vor duce la „prejudicii psihologice şi fiziologice profunde”, cum ar fi anxietatea, depresia, dismorfia corporală şi alte probleme de lungă durată, se arată în plângere.

TikTok nu le permite copiilor sub 13 ani să se înregistreze pe platformă şi restricţionează anumite conţinuturi pentru toţi cei sub 18 ani. Cu toate acestea, Washington şi alte câteva state au spus în plângerile lor că aceştia pot ocoli cu uşurinţă restricţiile şi pot să acceseze serviciul utilizat de adulţi, în ciuda afirmaţiilor companiei potrivit cărora platforma sa este sigură pentru copii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici