Utilizatorii Facebook, YouTube şi TikTok din UE vor putea contesta deciziile de conţinut pe un forum

Utilizatorii europeni ai reţelelor de socializare vor avea în curând la dispoziţie un nou forum pentru a contesta deciziile platformelor de a elimina postări şi videoclipuri pentru încălcarea regulilor sau de a lăsa publice altele, care le-ar putea încălca, relatează AP.

Urmărește
49 afișări
Imaginea articolului Utilizatorii Facebook, YouTube şi TikTok din UE vor putea contesta deciziile de conţinut pe un forum

Utilizatorii Facebook, YouTube şi TikTok din UE vor putea contesta deciziile de conţinut pe un forum

Un „organism de soluţionare extrajudiciară a litigiilor” numit Centrul de Apel Europa a declarat marţi că a fost acreditat de autorităţile de reglementare irlandeze pentru a acţiona ca arbitru în litigiile privind moderarea conţinutului în cele 27 de ţări membre ale UE, începând cu cazurile care implică Facebook, YouTube şi TikTok.

Centrul este similar cu Meta's Oversight Board, un organism cvasi-independent înfiinţat în 2020 care acţionează ca o instanţă supremă pentru deciziile privind problemele de moderare a conţinutului pe Facebook, Instagram şi Threads, prezentate de utilizatorii din întreaga lume.

În conformitate cu regulamentul digital al UE, companiile de tehnologie şi platformele de socializare trebuie să colaboreze cu organismele de soluţionare a litigiilor şi să respecte orice decizii luate de acestea. Oficialii UE de la Bruxelles au dorit să le ofere cetăţenilor europeni o modalitate de a contesta orice decizie luată de companiile Big Tech, încercând să echilibreze dreptul la liberă exprimare cu obscopul de a reduce riscurile online.

Centrul va primi apeluri de la utilizatori sau grupuri situate în UE cu privire la „orice, de la violenţă şi incitare la discurs instigator la ură până la intimidare şi hărţuire”, a declarat directorul general, Thomas Hughes.

„Poate fi vorba de orice, de la un caz care vizează un şef de stat, până la o dispută între vecini”, a declarat Hughes.

Centrul de apel, care se află în Dublin, unde multe companii din Silicon Valley îşi au sediul central european, va începe să audieze cazuri de la utilizatori înainte de sfârşitul anului în curs. Iniţial, se va ocupa de utilizatorii Facebook, YouTube şi TikTok, deoarece încearcă să înceapă cu cele mai mari platforme, urmând să adauge şi altele mai târziu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici