SUA obligă Google să stimuleze concurenţa în domeniul căutărilor online

Acţiunile pe care Google ar putea fi obligat să le ia pentru a restabili concurenţa în căutările online, inclusiv posibila divizare a companiei, vor fi detaliate marţi de către Departamentul de Justiţie al Statelor Unite, scrie Reuters.

Urmărește
38 afișări
Imaginea articolului SUA obligă Google să stimuleze concurenţa în domeniul căutărilor online

SUA obligă Google să stimuleze concurenţa în domeniul căutărilor online

Totul vine după ce o instanţă federală a stabilit în august că Google deţine monopol ilegal în domeniul căutărilor online.

Rivalitatea cu alte companii a crescut, iar cei mai mici concurenţi cer instanţei să oblige Google să dezvăluie browserul Chrome sau cel puţin să interzică plăţile de miliarde de dolari pentru a-şi menţine motorul de căutare ca opţiune implicită pe dispozitive precum iPhone-ul de la Apple.

Sentinţa judecătorului U.S. District Judge Amit Mehta a reprezentat un pas important pentru aplicarea legislaţiei antimonopol în cazul marilor companii de tehnologie, care se află sub investigaţie de mai bine de patru ani.

Google a declarat că intenţionează să facă apel la decizie şi susţine că succesul său se datorează calităţii serviciilor oferite, existând o competiţie considerabilă din partea altor platforme, precum Amazon.

Companii concurente, precum Yelp, cer divizarea anumitor servicii ale Google şi interzicerea preferinţei paginilor de afaceri locale ale companiei în rezultatele căutărilor. De asemenea, DuckDuckGo a cerut instanţei să impună Google să licenţieze rezultatele motorului de căutare competitorilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici