- Home
- Tehnologie
- BUCUREŞTI, (16.02.2023, 15:11)
-
Laura Buciu
Laura Buciu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Platformă de monitorizare a aerului bazată pe nanoelectronică, dezvoltată într-un proiect MCID
Proiectul Net4Air, coordonat de Institutul Naţional de Cercetare şi Dezvoltare în Microtehnologie (IMT), din cadrul Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării, este finanţat de Comisia Europeană şi urmăreşte dezvoltarea unei platforme de monitorizare a aerului, bazată pe nanoelectronică.
Urmărește
163 afișări
Platformă de monitorizare a aerului bazată pe nanoelectronică, dezvoltată într-un proiect MCID
Institutul Naţional de Cercetare şi Dezvoltare în Microtehnologie (IMT), aflat în coordonarea Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării, îşi va îmbunătăţi capacitatea de cercetare în domeniul monitorizării calităţii aerului, alături de instituţii de cercetare din Irlanda şi Italia, printr-un proiect finanţat de Comisia Europeană.
Proiectul Net4Air, coordonat de IMT Bucureşti este o Acţiune de Coordonare şi Suport finanţată de către Comisia Europeană în cadrul programului Twinning, care urmăreşte să îmbunătăţească activităţile de colaborare între instituţiile de cercetare din ţările emergente şi omologii de top la nivelul UE, pentru a creşte capacităţile de cercetare ale instituţiei gazdă, precum şi expertiza de cercetare a personalului său.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iranul se pregătește de atac. Ar putea avea loc chiar în această noapte, înainte de alegerile din SUA: „Nu vom lăsa alegerile americane să ne influențeze”
-
Coreea de Nord a lansat mai multe rachete cu rază scurtă de acţiune
-
Ziua alegerilor din SUA: Măsuri de securitate, luate în mai multe state americane
-
Viktor Orbán ia în batjocură ideea că România este mai bună decât Ungaria: „Cine crede asta, să se mute acolo”
„Net4Air va fi un proiect de cercetare exploratorie, care urmăreşte dezvoltarea unei platforme de monitorizare a aerului, purtabile/portabile, bazată pe nanoelectronică. Sistemele accesibile de monitorizare a calităţii aerului permit persoanelor şi organizaţiilor posibilitatea de a contribui la obţinerea de date locale despre calitatea aerului, care permit comunităţilor să ia măsuri pro-active pentru a respira un aer mai curat, oferind în acelaşi timp cercetătorilor şi decidenţilor informaţiile de care au nevoie pentru a face schimbări sănătoase pentru o planetă mai curată. Proiectul ştiinţific „Platformă purtabilă şi/sau portabilă pentru monitorizarea aerului”, care include senzori, electronică, achiziţie, procesare de date şi comunicare, dispozitive purtabile şi/sau portabile, va demonstra capacitatea IMT şi a partenerilor săi de a răspunde unor provocări majore la nivel european, cum ar fi schimbările climatice, ajutând totodată România să monitorizeze şi să reducă poluarea aerului”, transmite, joi, într-un comunciat de presă, MCID.
Potrivit sursei citate, la finalul proiectului, România va beneficia de existenţa unui Centru Excelenţă în nanoelectronică format în cadrul proiectului prin alăturarea altor actori din cercetare (din institute de cercetare, departamente universitare, ONG-uri de mediu, laboratoare naţionale acreditate, IMM-uri) în jurul partenerilor consorţiului, pentru a reduce decalajul dintre organizaţiile din Europa de Vest şi instituţiile cu performanţe mai slabe din România şi, prin urmare, pentru a contribui la facilitarea unei mai bune integrări a României în Spaţiul European de Cercetare.
Proiectul, coordonat de către IMT, are ca parteneri University College Cork – Tyndall National Institute (Irlanda) şi Consiglio Nazionale delle Ricerche – Institutul de Nanotehnologie (Italia).
Citește pe alephnews.ro: WSJ: Rusia plănuia să incendieze avioanele cu destinația SUA și Canada, prin dispozitive inflamabile pe bază de magneziu
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
PROSPORT.RO
Gigi Becali și-a băgat ginerele în anchetă după dezvăluirile din CANCAN! Milionarul i-a întocmit rechizitoriul monden lui Mincu și…
CANCAN.RO
La ce oră să NU folosești niciodată mașina de spălat. Plătești mai mult pentru curent dacă e utilizată atunci
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe