- Home
- Tehnologie
- (06.09.2022, 09:36)
- Mihaela Ionita
Smartphone-ul care se ia la întrecere cu iPhone-ul. Bullitt se va conecta automat la o reţea de sateliţi, în zonele fără semnal
- Un producător britanic de smartphone-uri speră să le ia faţa celor de la Apple şi şefului Tesla, Elon Musk, cu un nou telefon conectat prin satelit.
- În cazul în care nu există semnal wi-fi sau de reţea mobilă, ideea este că telefonul Bullitt se va conecta automat la una dintre cele două reţele globale de sateliţi.
- Există speculaţii că viitorul iPhone 14 al Apple ar putea avea conectivitate de urgenţă prin satelit.
- Musk lucrează, de asemenea, la un serviciu de telefonie prin satelit cu T-Mobile. Cu toate acestea, luna trecută, el a declarat că planurile sale au fost împiedicate de "aprobarea de reglementare" a lansărilor de sateliţi şi a adăugat că este puţin probabil ca serviciul să devină disponibil înainte de sfârşitul anului 2023.
Urmărește
7510 afișări
Smartphone-ul care se ia la întrecere cu iPhone-ul. Bullitt se va conecta automat la o reţea de sateliţi, în zonele fără semnal
Bullitt ar urma să fie lansat în februarie 2023 şi va permite iniţial utilizatorilor să trimită şi să primească doar mesaje text.
Destinatarul va primi mesajul sub forma unui SMS şi va putea răspunde dacă va descărca aplicaţia Bullitt. Utilizarea este gratuită pentru aceştia, însă posesorul telefonului Bullitt va trebui să plătească un abonament lunar pentru acest serviciu.
Firma a refuzat să spună cât va costa, dar a precizat că va fi disponibil pe niveluri, la fel ca şi tarifele de telefonie mobilă existente şi va fi plătit în plus faţă de un contract standard de reţea. Deocamdată nu a publicat imagini ale dispozitivului, potrivit BBC.
Şi, în timp ce se zvoneşte că serviciul Apple ar fi destinat utilizării în caz de urgenţă doar în America de Nord, Bullitt susţine că telefonul său va comuta automat pe satelit în absenţa oricărui alt semnal în întreaga lume.
„Ceea ce avem este un smartphone care se va lansa în februarie şi care va fi capabil să transmită mesaje în ambele sensuri, prin satelit, cu acoperire globală", a declarat cofondatorul Bullitt, Richard Wharton. „Sper că am reuşit să facem un salt înainte".
Musk spune că, în prezent, telefoanele care folosesc platforma sa ar putea fi nevoite să aştepte până la 30 de minute pentru a se conecta cu un satelit. Cu toate acestea, Wharton a declarat că el crede că, datorită acordurilor cu două reţele globale de sateliţi, pe care a refuzat să le numească, aşteptarea nu va fi mai mare de câteva secunde.
Telefonul necesită un chipset personalizat care a fost dezvoltat în ultimele 18 luni împreună cu un producător asiatic, a spus el. Consumarea bateriei va fi minimizată prin faptul că telefonul va căuta sateliţi doar în absenţa altor semnale, a adăugat el.
Aşa-numitele "not-spot-uri", unde nu există acoperire mobilă sau aceasta este slabă, există în întreaga lume, în special în zonele rurale.
„Dorim să colaborăm cu [operatorii de reţea] deoarece există provocări în ceea ce priveşte asigurarea unei acoperiri celulare pentru 100% din geografia unei ţări, astfel încât ceea ce oferim este acea acoperire suplimentară, acolo unde există puncte negre de acoperire", a declarat dl Wharton.
În mod tradiţional, telefoanele prin satelit au fost costisitoare şi au o funcţionalitate limitată, iar recepţia prin satelit poate fi perturbată şi de condiţiile meteorologice.
„Satelitul rămâne următoarea şi ultima frontieră în materie de conectivitate", a declarat Paolo Pescatore, analist de tehnologie la PP Foresight. „Este încurajator să vedem că furnizorii încep să se gândească serios la utilizarea satelitului. În cele din urmă, conectivitatea fiabilă şi robustă este încă foarte căutată de toţi utilizatorii”.
Citește pe alephnews.ro: Melania Trump a atras toate privirile la ceremonia de învestire a Președintelui. George Enache, art director: „E o ținută greu de purtat dacă nu ai atitudinea corespunzătoare”
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Survivor România 2025. Când începe noul sezon la Pro TV? „Transfer” de vedete de la Antena 1 direct în show-ul din Republica Dominicană!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:44
Crin Antonescu: România nu are extremişti serioşi, ci doar impostori periculoşi
-
ieri, 22:37
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1063. Israelul propune transferul de arme ruseşti confiscate în Liban către Ucraina / KNDS din Germania colaborează cu Ucraina pentru reparaţii de echipamente militare / Zelenski vrea să pună capăt războiului „rapid, dar corect şi sigur” în 2025 / Zelenski afirmă că Ucraina lucrează la organizarea unei întâlniri cu Donald Trump