- Home
- Tehnologie
- BUCUREŞTI, (12.05.2021, 09:10)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Sonda spaţială Voyager a detectat un „zumzet persistent” dincolo de sistemul nostru solar
Sonda spaţială Voyager a detectat un „zumzet persistent” dincolo de sistemul nostru solar, potrivit unui studiu citat de CNN.
Urmărește
4762 afișări
Voyager 1 al NASA a fost lansată pe 5 septembrie 1977, de la Cape Canaveral, Florida, la bordul unei rachete Titan-Centaur, la doar câteva săptămâni după nava-soră Voyager 2.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Elon Musk se implică tot mai mult în conflictele globale: După discuția cu Zelenski și Trump, miliardarul s-a întâlnit într-o locație secretă cu ambasadorul Iranului la ONU
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
Deşi au fost proiectate iniţial să funcţioneze cinci ani, sondele trimit date la mai mult de 43 de ani de la lansare, în timp ce explorează spaţiul interstelar.
Instrumentele de la bordul Voyager 1, care a trecut de marginea sistemului solar, au detectat sunete ale undelor plasmatice, potrivit unei cercetări publicate în revista Nature Astronomy.
O echipă de la Universitatea Cornell a studiat datele transmise de pe nava spaţială, trimise de la 22 de miliarde de kilometri distanţă, şi a descoperit emisiile de gaze interstelare.
"Este foarte slab şi monoton, deoarece are o bandă de frecvenţă îngustă", a declarat într-un comunicat Stella Koch Ocker, doctorand în astronomie al Universităţii Cornell. „Detectăm zumzetul slab şi persistent al gazelor interstelare”.
Sonda spaţială NASA Voyager 1 a zburat pe lângă Jupiter în 1979 şi pe lângă Saturn în 1980, înainte de a traversa graniţa sistemului solar, în august 2012.
După intrarea în spaţiul interstelar, instrumentul Plasma Wave System al Voyager 1 a detectat oscilaţii ale gazelor, cauzate de soare. Dar cercetătorii au observat, de asemenea, că între oscilaţii există un semnal constant şi persistent.
„Mediul interstelar este ca o ploaie liniştită, blândă”, a declarat James Cordes, profesor de astronomie George Feldstein la Cornell şi autor principal al studiului, într-un comunicat.
Voyager 1 este cel mai îndepărtat obiect creat de om aflat în spaţiu şi continuă să funcţioneze, în ciuda vârstei şi a distanţei la care se află.
Citește pe alephnews.ro: Trump îl numește pe Robert F. Kennedy Jr. în funcția de Secretar al Sănătății al SUA
Citește pe www.zf.ro: Piaţa muncii dă în clocot: Încă un domeniu a fost cucerit de inteligenţa artificială
Citește pe www.zf.ro: Black Friday sparge toate recordurile. Sute de milioane de lei până la această oră
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Copiii Adrianei Bahmuțeanu nu vor să o vadă! Ce a descoperit Protecția Copilului în telefoanele micuților
CANCAN.RO
Ce a pățit un pensionar de 92 de ani, după ce a angajat o menajeră ROMÂNCĂ mult mai tânără
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe