SpaceX amână, din nou, prima misiune privată de ieşire în spaţiu

Polaris Dawn se află la a doua amânare a lansării, după ce, prima dată, s-a confruntat cu o scurgere de heliu.

Urmărește
127 afișări
Imaginea articolului SpaceX amână, din nou, prima misiune privată de ieşire în spaţiu

SpaceX amână, din nou, prima misiune privată de ieşire în spaţiu

Lansarea misiunii Polaris Dawn, de la SpaceX, primul zbor orbital cu echipaj format exclusiv din civili care va ieşi în spaţiu, a fost amânată din nou din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, informează AFP.

Misiunea, organizată şi finanţată de miliardarul Jared Isaacman, urma să decoleze de la Centrul Spaţial Kennedy din Florida în dimineaţa zilei de miercuri.

SpaceX a anunţat că lansarea a fost amânată din cauza vremii nefavorabile în zonele de amerizare din largul coastei Floridei.

Polaris Dawn se află la a doua amânare, după ce s-a confruntat cu o scurgere de heliu.

Misiunea include patru membri ai echipajului, care au trecut printr-un antrenament riguros timp de mai bine de doi ani. Aceştia vor participa la prima ieşire în spaţiu realizată cu astronauţi civili şi vor fi echipaţi cu costume EVA avansate, dezvoltate de SpaceX.

Misiunea face parte din programul Polaris, o colaborare între Isaacman şi SpaceX, şi este programată să dureze şase zile, încheindu-se cu o amerizare în largul coastei Floridei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici