LIVE TEXT  Războiul din Ucraina, ziua 884. Un armistiţiu ar lăsa 25% din Ucraina sub controlul Rusiei, avertizează un ambasador / Kuleba: există semne clare că Beijingul depune eforturi pentru a pune capăt conflictului / Armata ucraineană a doborât 20 de drone în cursul nopţii

  • O încetare a focului fără ca Rusia să îşi retragă trupele din teritoriile ocupate îi va da timp să îşi consolideze capacităţile şi să reia atacurile asupra Ucrainei, a declarat ambasadorul Ucrainei în Turcia, Vasyl Bodnar.
  • Apărarea ucraineană a doborât 20 dintre cele 22 de drone de atac de tip Shahed lansate de Rusia în cursul nopţii, au raportat reprezentanţii Forţelor aeriene.
  • Ministrul ucrainean de Externe afirmă că există semne clare că Beijingul depune eforturi pentru a pune capăt războiului.
  • Preşedintele Parlamentului ucrainean: Demobilizarea ar putea repeta „greşeala” Ucrainei din 1918.
  • Războiul tehnologic al Rusiei, într-o altă etapă: drone ieftine pentru localizarea apărării aeriene a Ucrainei.
Urmărește
26581 afișări
Imaginea articolului Războiul din Ucraina, ziua 884. Un armistiţiu ar lăsa 25% din Ucraina sub controlul Rusiei, avertizează un ambasador / Kuleba: există semne clare că Beijingul depune eforturi pentru a pune capăt conflictului / Armata ucraineană a doborât 20 de drone în cursul nopţii

Finlanda suspectează o navă rusă că i-a încălcat teritoriul

Războiul tehnologic al Rusiei, într-o altă etapă: drone ieftine pentru localizarea apărării aeriene a Ucrainei

Preşedintele Parlamentului ucrainean: Demobilizarea ar putea repeta „greşeala” Ucrainei din 1918

Adoptarea acum a unei legi privind demobilizarea ar putea repeta „greşeala” Republicii Populare Ucrainene în timpul războiului împotriva bolşevicilor din 1918, a declarat Ruslan Stefanchuk, preşedintele parlamentului ucrainean, la televiziunea naţională pe 25 iulie, notează Kyiv Independent.

Majoritatea soldaţilor ucraineni nu se pot demobiliza legal şi au servit fără pauze de lungă durată pentru al treilea an consecutiv de la începutul invaziei la scară largă a Rusiei în februarie 2022.

„Nu cunosc nicio ţară care a demobilizat oameni în timpul războiului. Scuzaţi-mă, eu ştiu o astfel de ţară - Republica Populară Ucraineană în 1918. La acea vreme, ministrul apărării Mykola Porsh a înaintat Radei Centrale un proiect de lege privind demobilizarea”, a declarat Stefanchuk.

„Este foarte important pentru mine ca actuala Verkhovna Rada (parlamentul Ucrainei) să nu repete „greşeala” Radei Centrale”.

Pierderile Rusiei în Ucraina cauzează „probleme serioase” pentru recrutare

Pierderile de personal şi materiale ale Rusiei în Ucraina sunt atât de mari încât Kremlinul are „probleme serioase” în recrutarea de noi soldaţi contractuali şi se bazează pe dezafectarea armelor din era sovietică, deoarece nu poate produce suficiente versiuni moderne, a declarat purtătorul de cuvânt al serviciilor de informaţii militare din Ucraina la 26 iulie, potrivit Kyiv Independent.

Vorbind la televiziunea naţională, Andrii Iusov a declarat că situaţia va avea în curând un impact asupra situaţiei de pe linia frontului şi asupra capacităţii Rusiei de a purta un război eficient.

Pierderile Rusiei în Ucraina au atins „maxime de conflict” în lunile mai şi iunie, a raportat Ministerul Apărării al Regatului Unit la 12 iulie.

Kuleba face apel la Hong Kong să împiedice rutele de ocolire a sancţiunilor pentru Moscova

Ministrul Afacerilor Externe, Dmitro Kuleba, a solicitat guvernului din Hong Kong să ia măsuri pentru a împiedica Rusia şi companiile ruseşti să utilizeze ţara pentru a eluda sancţiunile restrictive, notează Kyiv Independent.

Kuleba a declarat că aceste măsuri restrictive sunt necesare pentru a „slăbi potenţialul Rusiei de a purta război şi de a ucide oameni în Ucraina”.

Acţiunile Rusiei nu ar trebui să strice reputaţia Hong Kong-ului ca o economie liberală foarte dezvoltată, bazată pe un respect neclintit pentru statul de drept, a adăugat ministrul.

UE transferă Ucrainei 1,5 miliarde de euro din activele ruseşti îngheţate

UE a transferat Ucrainei 1,5 miliarde de euro din profiturile provenite din activele ruseşti îngheţate, a declarat vineri preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Fondurile vor fi utilizate pentru a sprijini "apărarea şi reconstrucţia Ucrainei", a spus Ursula von der Leyen.

"Nu există un simbol sau o utilizare mai bună pentru banii Kremlinului decât pentru a face din Ucraina şi din întreaga Europă un loc mai sigur în care să trăieşti".

Partenerii occidentali ai Ucrainei au îngheţat aproximativ 300 de miliarde de dolari în active ruseşti la începutul invaziei.

Un armistiţiu ar lăsa 25% din Ucraina sub controlul Rusiei, avertizează un ambasador

O încetare a focului fără ca Rusia să îşi retragă trupele din teritoriile ocupate îi va da timp să îşi consolideze capacităţile şi să reia atacurile asupra Ucrainei, a declarat ambasadorul Ucrainei în Turcia, Vasyl Bodnar, într-un interviu acordat Euronews.

"Multe ţări au propus ideea unei încetări a focului, dar nimeni nu se gândeşte la ce înseamnă aceasta. Aproximativ 25% din teritoriul ucrainean ar rămâne sub control rusesc, ceea ce înseamnă că Rusia câştigă timp pentru a-şi consolida capacităţile şi a-şi relua atacurile asupra Ucrainei", a declarat Bodnar.

Reprezentanţii mai multor ţări, inclusiv Turcia şi Ungaria, care menţin relaţii diplomatice cu Rusia, au făcut apel la Ucraina şi Rusia să negocieze o încetare a focului şi să înceapă discuţii de pace.

Anterior, Vladimir Putin a susţinut că, drept condiţie pentru negocierile de pace, trupele ucrainene trebuie să părăsească regiunile Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie, ceea ce a fost respins de Kiev.

Bondar a declarat că Ucraina caută să pună capăt războiului şi să obţină pacea într-un singur mod: prin retragerea trupelor ruse de pe teritoriile sale şi în conformitate cu dreptul internaţional.

Sfârşitul ocupaţiei ruse constă doar în protejarea integrităţii teritoriale a Ucrainei în cadrul dreptului internaţional, a spus ambasadorul, adăugând: "Orice altă propunere nu ar trebui luată în considerare şi acesta este motivul pentru care am respins propunerea Rusiei".

Ambasadorul a mai adăugat că Ucraina doreşte să adere la NATO doar pentru a obţine securitate şi pace durabilă, fără intenţia de a provoca Rusia sau de a face schimbări geopolitice.

NATO este singura instituţie care poate satisface nevoile de securitate ale lumii moderne, cel puţin pe hârtie, potrivit lui Bodnar.

Aproape 150 de confruntări pe câmpul de luptă în ultimele 24 de ore. Ruşii au efectuat 43 de atacuri în Pokrovsk

În ultimele 24 de ore, forţele ruse au atacat pe aproape toate sectoarele frontului, provocând 147 de ciocniri. Cea mai intensă situaţie a fost observată în zona Pokrovsk, cu activitate semnificativă şi pe frontul Kurakhove, informează Statul Major al Forţelor Armate ale Ucrainei.

Între timp, forţele ucrainene continuă să provoace pierderi semnificative trupelor ruse, atât în ceea ce priveşte efectivele, cât şi echipamentele, epuizând forţele ruse de-a lungul întregului front.

Kievul susţine că Rusia a pierdut 572.300 de militari în Ucraina de la începutul războiului

Rusia a pierdut 572.300 de militari în Ucraina de la începutul invaziei, a raportat vineri Statul Major al Forţelor Armate ale Ucrainei.

Acest număr include 950 de pierderi suferite de forţele ruse chiar în ultima zi.

Potrivit raportului, Rusia a pierdut, de asemenea, 8 320 de tancuri, 16 050 de vehicule blindate de luptă, 21 414 vehicule şi rezervoare de combustibil, 15 840 de sisteme de artilerie, 1 125 de sisteme de rachete cu lansare multiplă, 904 sisteme de apărare aeriană, 363 de avioane, 326 de elicoptere, 12 683 de drone, 28 de nave şi bărci şi un submarin.

Ucraina a doborât 20 de drone în cursul nopţii

Apărarea ucraineană a doborât 20 dintre cele 22 de drone de atac de tip Shahed lansate de Rusia în cursul nopţii, au raportat reprezentanţii Forţelor aeriene.

Ucrainenii nu au reuşit să doboare o rachetă balistică Iskander-M. 

Rusia ar fi lansat racheta şi dronele din diferite locaţii în cursul nopţii, inclusiv din regiunile Rostov şi Kursk din Rusia, precum şi din Capul Chauda din Crimeea ocupată.

Una dintre dronele de atac de tip Shahed a lovit un cămin de studenţi din oraşul Nizhyn din regiunea Cernihiv, rănind o persoană, a raportat guvernatorul regional Vyacheslav Chaus

Atacurile cu drone sunt un fenomen cotidian în Ucraina, afectând diverse regiuni din ţară.

Grupurile mobile de pompieri ale forţelor aeriene ucrainene au fost implicate în respingerea atacurilor aeriene. Dronele lansate în cursul nopţii au fost doborâte deasupra provinciilor Herson, Sumî, Jitomîr şi Chernihiv.

În ultimele luni, atacurile ruseşti asupra infrastructurii critice au vizat tot mai mult instalaţiile energetice ucrainene.

Ministerul rus al Apărării a afirmat, de asemenea, că apărarea sa aeriană a doborât şase drone lansate de Ucraina deasupra regiunilor Rostov şi Kursk.

Kuleba afirmă că există semne clare că Beijingul depune eforturi pentru a pune capăt războiului

Ministrul ucrainean de externe, Dmytro Kuleba, a declarat că, în timpul discuţiilor cu omologul chinez Wang Yi la Guangzhou, a primit un semnal clar că China nu caută "soluţii temporare", ci mai degrabă o soluţie strategică şi pe termen lung la problema războiului dintre Rusia şi Ucraina.

Kuleba a subliniat că primul şi cel mai important element în negocieri este sprijinul Chinei pentru integritatea teritorială a Ucrainei. Potrivit lui Kuleba, Wang Yi a declarat "foarte clar şi în mod repetat" că angajamentul Chinei faţă de suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei este de neclintit.

În opinia sa, al doilea punct esenţial este atitudinea faţă de stabilirea unei păci juste şi pe termen lung în Ucraina.

"Am subliniat importanţa unei păci juste, nu a oricărei păci. Iar omologul meu chinez însuşi a adăugat: "justă şi lungă". Acest lucru este esenţial, deoarece noi suntem de obicei cei care insistăm ca pacea să fie durabilă - pe termen lung şi justă. Acest lucru este semnificativ; am primit o indicaţie clară că China nu caută soluţii provizorii sau încetarea focului, ci mai degrabă o soluţie strategică pe termen lung la problema războiului Rusiei împotriva Ucrainei. Acesta este, de asemenea, un indicator extrem de pozitiv", a declarat Kuleba într-un interviu.

În China, Kuleba i-a spus lui Wang Yi că Ucraina este pregătită să negocieze cu Rusia, dar nu există o astfel de disponibilitate din partea rusă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici