Procurorii cer arestarea preventivă a lui Alfred Bulai

  • Procurorii cer arestarea preventivă a lui Alfred Bulai.
  • „Orice formă de abuz sexual, indiferent de context, este inacceptabilă”, spun ei.
  • Bulai a fost reţinut miercuri.
Urmărește
217 afișări
Imaginea articolului Procurorii cer arestarea preventivă a lui Alfred Bulai

Procurorii cer arestarea preventivă a lui Alfred Bulai

„Prin constrângere morală şi totodată profitând de poziţia de autoritatea pe care o avea în baza relaţiei cadru didactic - student, în vederea obţinerii satisfacţiei sexuale a comis împotriva persoanei vătămate acte de natură sexuală materializate în îmbrăţişări, încercarera de a o săruta cu forţa şi atingeri cu tentă sexuală în zona şi la nivelul spatelui, umerilor şi a picioarelor. În perioada decembrie 2023-mai 2024, profitând de poziţia de autoritate asupra persoanei vătămate, a pretins din partea acesteia repetat, prin sugestii sexuale, favoruri de natură sexual, respectiv să întreţină relaţii sexuale. Având în vedere gravitatea faptelor reţinute în sarcina inculpatului, persoană cu responsabilităţi şi autoritate în comunitatea academică, procurorii au hotărât să formuleze propunere de luare a măsurii arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile, urmând ca acesta să fie prezentat astăzi (joi - n.r.) în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi”, potrivit procurorilor.

Ei transmit că „aceste fapte nu pot fi tolerate”.

„Este inadmisibil şi inacceptabil şi e de datoria noastră să asigurăm un mediu sigur în care educaţia să se desfăşoare în condiţii de respect, demnitate şi integritate. Orice formă de abuz sexual, indiferent de context, este inacceptabilă, iar Ministerul Public va acţiona cu fermitate împotriva tuturor persoanelor care comit astfel de fapte”, arată procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Profesorul Alfred Bulai a fost reţinut miercuri, pentru 24 de ore, în dosarul de hărţuire sexuală. El este acuzat de mai multe studente de hărţuire sexuală.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici