Două medalii de argint şi două de bronz la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete

  • Două eleve au fost medaliate cu argint şi două cu bronz la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete (EGOI) de la Veldhoven, Olanda.
  • Iulia Morariu reuşeşte să doboare recordul de cea mai tânără elevă medaliată în cadrul acestei competiţii.
Urmărește
139 afișări
Imaginea articolului Două medalii de argint şi două de bronz la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete

Sursa foto: Facebook / Ministerul Educaţiei - România

A patra ediţie a Olimpiadei Europene de Informatică pentru Fete (EGOI), competiţie desfăşurată la Veldhoven, în Olanda, se desfăşoară în perioada 21-27 iulie.

Ana-Maria Petcu, clasa a XI-a, de la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu”, Bucureşti, şi Ioana Mihaela Paşca, clasa a XI-a, la Liceul Teoretic „Avram Iancu”, Brad, au obţinut câte o medalie de argint, iar Iulia-Ela Morariu, clasa a VII-a, la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă”, din Cluj-Napoca, şi Elisa Ipate, clasa a XI-a, la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică, Bucureşti, au obţinut câte o medalie de bronz.

„Rezultatele sunt cu atât mai meritorii cu cât ele se află la prima participare la o competiţie internaţională, ca reprezentante ale echipei naţionale. Totodată, eleva Iulia Morariu reuşeşte să doboare recordul de cea mai tânără elevă medaliată în cadrul acestei competiţii, de-a lungul celor 4 ediţii. Astfel, România reuşeşte menţinerea pe poziţia a IV-a în clasamentul european all time, cu un total de 13 medalii (3 de aur, 7 de argint şi 3 de bronz)”, arată Ministerul Educaţiei, pe Facebook.

La această ediţie au participat 195 de concurente din 57 de ţări, dintre care 22 de pe alte continente.

Echipa a fost coordonată de reprezentanţii Societăţii pentru Excelenţă şi Performanţă în Informatică (SEPI) care a asigurat selecţia şi pregătirea loturilor reprezentative: Daniela Lica, Centrul Judeţean de Excelenţă Prahova, Ploieşti şi Mihaela Cismaru, Universitatea din Craiova.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici