- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (17.09.2016, 19:02)
- Letitia Provian
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Culoare şi atmosferă de Zilele Bucureştiului. Din Cişmigiu, până în Herăstrău şi Piaţa Constituţiei
Zilele Bucureştiului sunt sărbătorite în acest weekend printr-o serie de evenimente dedicate împlinirii a 557 de ani de atestare istorică a Capitalei organizate în Piaţa Constituţiei şi parcurile Cişmigiu şi Herăstrău,unde au loc concerte,expoziţii, ateliere, spectacole de teatru sau bătăi cu flori.
Urmărește
4494 afișări
Culoare şi atmosferă de Zilele Bucureştiului. Din Cişmigiu, până în Herăstrău şi Piaţa Constituţiei (Imagine: Marius Dumbraveau/ Mediafax Foto)
Cu ocazia Zilelor Bucureştiului, Primăria Municipiului Bucureşti organizează o serie de evenimente dedicate împlinirii a 557 de ani de atestare istorică a Capitalei în trei zone de interes ale oraşului: Piaţa Constituţiei, Parcul Cişmigiu şi Parcul Herăstrău.
Piaţa Constituţiei
Scena din Piaţa Constituţiei e pregătită pentru concertul de sâmbătă seară. Cei mai iubiti artişti pop-rock ai momentului sărbătoresc Zilele Bucureştiului împreună cu bucureştenii: Andra, Stefan Banica Jr, Zdob si Zdub, Holograf, Trupa Vunk, Bere Gratis Oficial, Sore, Loredana, RUBY, Connect-R, Gabriel Cotabiţă, Marcel Pavel, Ovidiu Komornyik, Proconsul, Phoenix, Lidia Buble. Petrecerea a început deja de la ora 17.00. Intrarea este liberă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Prima prelevare de organe la Spitalul Grigore Alexandrescu de la o tânără aflată în moarte cerebrală
Atmosfera de sărbătoare va fi completată în acest weekend de opt trupe de teatru de stradă, din Spania, Italia sau Franţa. Clovni şi păpuşi uriaşe, fluturi şi dansatori luminoşi se vor plimbă printre spectatori şi vor oferi mini-reprezentaţii pline de muzică şi culoare în Piaţă Consitutiei şi pe străzile alăturate.
Parcul Colţea
„Simfonii de vară”, evenimentul devenit deja tradiţie, organizat de Primaria Sector 3 în Parcul Colţea, aduce iubitorilor de muzică clasică, cu ocazia Zilelor Bucureştiului două concerte de neratat: sâmbătă, 17 septembrie de la ora 19.30 - Cvartet Passione, iar duminică, 18 septembrie de la ora 19.30 - Angely's Symphonic & Corul Academic " Divina Armonie".
Parcul Cişmigiu
Plimbări cu ponei, spectacole de magie, concursuri cu premii şi multe alte activităţi distractive pentru cei mici au loc în Parcul Cişmigiu cu ocazia Zilelor Bucureştiului.
„Kids City 2016”, vine de Zilele Bucureştiului în Cişmigiu aducând spectacole de circ, ateliere de creaţie şi activităţi sportive pentru copii .
În cadrul evenimentului Kids City 2016” - „Aventuri în lumea Circului”, foişorul din parcul Cişmigiu va fi decorat asemenea unui circ, iar copiii vor învaţă să facă jonglerii, să îşi ţină echilibrul sau să facă giumbuşlucuri. Toate aceaste activităţi poartă denumirea de „Şcoală de circ”. Animalele din lumea circului, poneii, şerpii, aligatorii şi căţeii vor fi disponibili în parc pentru fotografii. Totodată, aleile din parcul Cişmigiu vor fi împânzite de tot felul de activităţi distractive, carusele, jocuri gonflabile, playground, etc, pentru că nivelul de distracţie să fie la superlativ. Cei mici sunt invitaţi să participe la ateliere de creaţie concepute special pentru ei, să se bucure de spectacole susţinute de copiii de la cluburile din Capitală dar şi să participe la mai multe activităţi sportive precum: atletism, baschet, tir sportiv şi scrima.
Parcul Herăstrău
Sâmbătă şi duminică până la ora 22.00, în Parcul Herăstrău (intrarea Charles de Gaulle) vor fi organizate spectacole artistice, parada costumelor de epocă, „Bataia cu flori”, plimbări cu trăsuri, teatru pentru copii, muzică de promenadă, echilibristică pe monociclu şi târg cu produse hand-made.
Bucureştiul este sărbătorit în Parcul Herăstrău şi prin spectacole de muzică, dans, teatru, echilibristică, mimi, parada costumelor populare, cu preparate şi obiecte tradiţionale din Târgul Meşteşugarilor.
„Bătaia cu flori” , programată pentru duminică între orele 17:30 – 18:00 este un obicei ce datează din anul 1890. Iniţial se serba în Duminica Floriilor, urmând ca în perioada interbelică să fie celebrat de 10 mai, ziua regalităţii. Cu această ocazie oamenii ieşeau în stradă, aruncând cu flori unii în alţii. „Bătaia cu flori” aduce în fiecare an culoare şi veselie, motiv pentru care invităm bucureştenii să menţinem viu acest obicei frumos.
Târgul Bucureştiului pune la dispoziţia vizitatorilor o gama diversificată de produse artizanale confecţionate de meşteri populari şi artişti plastici.
Tot în Parcul Herăstrău are loc în acest weekend şi „Gradina Culinară” care îşi aşteaptă oaspeţii cu preparate din bucătăria tradiţională românească.
Spectacolele realizate de Teatrul Masca poposesc în Parcul Herăstrău, Aleea Michael Jackson, în acest weekend. Spectacolul „Vânt de primăvară prin piersici” se joacă în această sâmbătă şi duminică de la ora 19.00, spectacolul fiind regizat de Mihai Malaimare.
La „Parada costumelor de epocă”, din acelaşi parc, domni si domniţe in haine de sarbatoare vor defila elegant pe aleile parcului.
Programul complet al evenimentelor din Parcul Herăstrău poate fi consultat la adresa: https://goo.gl/0hbVr6, iar mai multe detalii se găsesc la link-ul https://www.facebook.com/PovestideBucuresticreart/.
Parcul Naţional
Cu ocazia Zilelor Bucureştiului va avea loc şi un Târg de pâine în Parcul Naţional (bd. Basarabia), în faţa clădirii Centrul Cultural Mihai Eminescu. Centrul Cultural "Mihai Eminescu" aduce în faţa publicului o inedită îmbinare a tradiţiilor şi a obiceiurilor populare autentice legate de producerea pâinii prezentând rolul acesteia în viaţa omului de la ţară.
„Îmblătitul spicelor de grâu", „Pomul ritual” şi „Pâinea rituală”, folosită în zona Olteniei şi a Munteniei la diferite obiceiuri tradiţionale şi religioase reprezentative pentru momentele importante ale vieţii vor face deliciul publicului participant.
Cele 14 cuptoare tradiţionale amplasate în faţa clădirii centrului cultural vor funcţiona permanent pe întreaga durată a festivalului pâinii. Spectacolele nu lipsesc din programul târgului, printre cei invitaţi să întregească atmosfera specifică satului tradiţional regăsindu-se artişti de valoare ai folclorului românesc.
Bulevardul Unirii devine Bulevardul Artelor
Primăria Sectorului 3, împreună cu Centrul Cultural Casă Artelor a organizat cu ocazia Zilelor Bucureştiului cea de-a III-a ediţie a programului cultural "Bulevardul Artelor". Ediţia din acest an este dedicată lui Wolfgang Amadeus Mozart şi marchează 260 de ani de la naşterea marelui compozitor.
Citeşte şi: Muzeul BNR, deschis duminică în semn de mulţumire pentru donatorii "Cuminţeniei pământului"
Citeşte şi: "Brâncuşi e al meu": Discuţie cu Ministrul Culturii, Dan Perjovschi, Radu Paraschivescu şi Lidia Bodea pe 20 septembrie
Citeşte şi: VIRALUL LUI BANU: Vrei să faci muzică? Îţi dăm românul pe care Bregovic a vrut să-l fure - VIDEO
Citeşte şi: Dramaturgul Edward Albee,autorul piesei "Cui îi e frică de Virginia Woolf? " a decedat la 88 de ani / "Pentru toţi cei care mi-au făcut viaţa minunată, mulţumirile şi dragostea mea."
Citeşte şi: CNA aprobă un nou mesaj de avertizare TV: "Pentru sănătatea emoţională a copilului dumneavoastră, petreceţi cât mai mult timp cu el"
Citeşte şi: COOLTURA de WEEKEND: Sărbătoare în Bucureşti: Oraşul împlineşte 557 ani. Muzică şi culoare în urbe
Citeşte şi: INTERVIU - Ioana Cristina Casapu, despre "Deviaţii de stereo": Am călcat într-un cui ruginit pe stradă şi am scris un roman - FOTO
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe