- Home
- Cultură-Media
- PARIS, (29.02.2012, 19:41)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Google va fi investigată în Europa în privinţa confidenţialităţii datelor personale
Autoritatea franceză de reglementare în domeniul protecţiei datelor va lansa o investigaţie oficială, în numele sau împreună cu alte autorităţi europene de profil, referitoare la noua politică a Google în domeniul confidenţialităţii datelor personale ale utilizatorilor.
Urmărește
328 afișări
Google va fi investigată în Europa în privinţa confidenţialităţii datelor personale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Punctul de vedere preliminar al instituţiei este că Google nu respectă legislaţia europeană referitoare la protejarea datelor personale.
Comisia Naţională pentru Informatică şi Libertate (CNIL) din Franţa afirmă într-o scrisoare adresată luni Google că va efectua investigaţii în numele sau alături de alte autorităţi de reglementare europene, urmând să trimită companiei americane o listă de întrebări, până la jumătatea lui martie.
Google a anunţat în ianuarie că va simplifica politica în domeniul confidenţialităţii datelor, consolidând 60 de prevederi într-una singură, care să fie aplicată tuturor serviciilor, inclusiv pentru YouTube, Gmail şi Google+.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Ion Cristoiu: Mă întrebam pe 14 noiembrie 2014: Sunt românii capabili, duminică, la al doilea tur, de o Revoluţie prin vot?
-
Trump deţine controlul deplin asupra guvernului, dar nu va obţine întotdeauna ceea ce doreşte
-
Cutremur joi dimineaţa în Arad
Astfel, Google va putea să centralizeze toate datele legate de utilizatorii diferitelor servicii pe care le are compania.
Google susţine că astfel va putea să îmbunătăţească serviciile, prin rezultate mai relevante ale căutărilor pe Internet.
"CNIL şi autorităţile europene în domeniul protecţiei datelor sunt profund îngrijorate în legătură cu centralizarea datelor din toate serviciile şi au îndoieli serioase referitoare la legalitatea şi corectitudinea unor astfel de procesări şi respectarea reglementărilor europene în domeniu", se arată în scrisoarea adresată Google.
Schimbările prevăzute de companie vor intra în vigoare joi, 1 martie, iar două solicitări din partea autorităţilor europene de reglementare pentru amânare au fost respinse de Google.
Noua politică a Google privind confidenţialitatea informaţiilor survine în timp ce Comisia Europeană a prezentat luna trecută un plan de modernizare a reglementărilor de protecţie a datelor, vechi de 17 ani, care să conţină reguli mai stricte.
Potrivit noilor reguli, companii de Internet precum Google, Facebook şi Yahoo! ar fi obligate să întrebe utilizatorii dacă le pot stoca sau vinde datele unor alte companii, precum cele de publicitate, care le generează aproape integral veniturile.
Utilizatorii ar avea totodată dreptul să ceară ştergerea datelor lor personale de pe site-uri.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 08:09
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 995. Ucraina neagă acuzaţiile privind dezvoltarea de arme nucleare / Biden şi Xi se pregătesc pentru discuţii privind sprijinul Chinei pentru Rusia
-
astăzi, 08:09
Peste 800 de milioane de oameni suferă de diabet, boala care ameninţă mai ales ţările sărace