Kelemen: Reducerea salariilor în cultură ar putea avea ca efect plecarea tinerilor în alte domenii

Ministrul Culturii, Kelemen Hunor, consideră că reducerea salariilor din domeniul culturii ar putea avea ca efect plecarea tinerilor spre alte domenii, el exprimându-şi însă speranţa că majoritatea oamenilor vor înţelege că este o perioadă dificilă şi că "fuga nu este neapărat cea mai bună soluţie".

Urmărește
17 afișări
Imaginea articolului Kelemen: Reducerea salariilor în cultură ar putea avea ca efect plecarea tinerilor în alte domenii

Kelemen: Reducerea salariilor în cultură ar putea avea ca efect plecarea tinerilor în alte domenii (Imagine: Mircea Roşca/Mediafax Foto)

Ministrul Culturii, Kelemen Hunor, a declarat, marţi, la Sfântu Gheorghe, că ministerul pe care îl coordonează va reduce salariile angajaţilor cu 25%, dar nu şi personalul, precizând că se referă la acele teatre, muzee, centre culturale care sunt în subordinea Ministerului Culturii, deoarece nu vrea să se amestece în treaba acelor instituţii care sunt în subordinea consiliilor locale sau judeţene.

În acest context, Kelemen a afirmat că, de exemplu, la Biblioteca Naţională ar trebui să fie angajat personal, dacă nu anul viitor, atunci începând cu 2012, când biblioteca se va muta în noul sediu.

El a spus, totodată, că nu se poate reduce personalul din orchestre, filarmonică, operă sau balet, fiindcă nu se poate cânta cu mai puţini instrumentişti într-o filarmonică sau orchestră.

"Desigur, mai sunt foarte multe posturi vacante, dar în acest moment noi discutăm despre reducerea salariilor, şi nu a numărului de personal", a afirmat Kelemen.

Totodată, Ministrul Culturii a apreciat că reducerea salariilor din domeniul culturii ar putea avea ca efect plecarea tinerilor spre alte domenii.

"Ca peste tot în sectorul bugetar, nu va avea un efect pozitiv (reducerea salariilor - n.r.), vă daţi seama. Unii probabil că vor pleca spre alte domenii, mai ales tinerii, care sunt mai calificaţi, dar sper că majoritatea oamenilor vor înţelege că este o perioadă foarte dificilă şi că probabil nu neapărat fuga este cea mai bună soluţie de a rezolva această problemă la nivelul sistemului", a spus Kelemen.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici