- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (09.05.2011, 15:13)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Monedă din aur dedicată Regatului României, pusă în circulaţie marţi de Banca Naţională
O monedă din aur dedicată împlinirii a 130 de ani de la proclamarea Regatului României va fi pusă în circulaţie, în scop numismatic, începând de marţi (10 mai - Ziua Regelui), de către Banca Naţională a României (BNR), informează un comunicat.
Urmărește
35 afișări
Caracteristicile monedei din aur sunt următoarele: valoare nominală - 100 lei, titlu - 900‰, formă rotundă, cant zimţat, diametru - 21 milimetri, greutate - 6,452 grame, calitate proof.
Aversul prezintă castelul Peleş şi stema României; deasupra, valoarea nominală "100 lei"; dedesubt, anul de emisiune "2011"; la exterior, în partea superioară, inscripţia în arc de cerc "Romania".
Reversul prezintă stema din 1881 a Regatului României şi portretul regelui Carol I, în partea de jos, suprapusă peste portret, inscripţia "10 mai 1881" şi semnătura regelui; la exterior, inscripţiile în arc de cerc "130 ani" şi "Proclamarea Regatului Romaniei".
Monedele din aur, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de broşuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate în limbile română, engleză şi franceză. Broşurile includ şi certificatul de autenticitate, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului Băncii Naţionale a României şi casierului central.
Tirajul acestei emisiuni numismatice este de 500 de bucăţi.
Preţul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din aur aferentă acestei emisiuni numismatice este de 1.450 de lei.
Monedele din aur din emisiunea numismatică "Aniversarea a 130 de ani de la proclamarea Regatului României" au putere circulatorie pe teritoriul României. Punerea în circulaţie, în scop numismatic, a acestor monede se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale BNR.
ULTIMELE ȘTIRI
-
COVID rămâne un mister la 5 ani de la începerea pandemiei. China respinge solicitarea OMS de a dezvălui mai multe date
-
Masacrul din New Orleans, catalogat drept atac terorist; şeful poliţiei confirmă intenţia
-
Franţa îşi pierde influenţa în Africa. Încă o ţară a anunţat retragerea trupelor franceze
-
Rusia a oprit complet livrările de gaze spre Europa prin Ucraina în acestă dimineaţă. Efecte în lanţ pentru Moldova, Ungaria, Slovacia, Austria. Ce spune UE
Citește pe alephnews.ro: Elon Musk stârnește speculații după ce și-a schimbat numele în Kekius Maximus pe X
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Adrian Sârbu: În 2025, știi ce ai de făcut. Să nu dormi! Ai de schimbat Constituția. Vot electronic, direct. În Postul Paștelui vei vota un Președinte Independent!
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Care este cel mai nesănătos aliment din lume, pe care foarte mulţi români îl mănâncă în fiecare zi fără să ştie
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Revelion de COȘMAR pentru Brigitte Pastramă! Ce a pățit când a ajuns cu Florin, soțul ei, la locație
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe