- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cum să reduci consumul de combustibil la volan. Ce sfaturi ne dau experţii
Preţul piperat la benzină şi motorină reprezintă pentru mulţi un hop destul de serios pentru bugetul personal, o soluţie pentru a nu renunţa cu totul la maşină o reprezintă aşa numitul stil de condus mai economic.
Cum să reduci consumul de combustibil la volan. Ce sfaturi ne dau experţii
Iată câteva sfaturi care să vă ajute să consumaţi mai puţin conbustibil la volan, potrivit Pro Motor.
1. Alegeţi mijloacele de transport în comun
Multora, probabil, nu le va conveni această soluţie, care înseamnă să renunţe la confortul propriu. Însă utilizarea metroului sau a maşinilor de transport în comun înseamnă clar o economie în buzunar. Acum, că vine şi primăvara, ar fi cazul să începeţi să folosiţi şi bicicletele, deşi, în România, acest fenomen are, încă, prea puţini adepţi.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
2. Planificaţi-vă ruta
Asiguraţi-vă că aveţi o destinaţie clară. În funcţie de aceasta, puteţi să vă planificaţi mai uşor traseul, scurtăturile fiind de preferat pentru a evita aglomeraţia în care maşina va consuma combustibil degeaba. Acum e momentul să vă bazaţi pe sistemele de navigaţie, mai ales pe cele care vă dau cea mai bună alternativă în timp real. Cam greu în România, dar nu imposibil, mai ales în oraşele mari.
3. Verificaţi presiunea în pneuri
Trebuie să ştiţi că pneurile neumflate la presiunea nominală pot duce la creşterea consumului cu circa 3%. De aceea, e bine să verificaţi cât ma des presiunea din pneuri, o valoare nominală ajutându-vă să obţineţi un consum sensibil mai scăzut. Pe lângă faptul că evitaţi uzura accentuată a cauciururilor şi chiar posibile explozii de cauciuc.
Citeşte continuarea articolului în Pro Motor.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO