Guvernul îşi restrânge investiţiile în 2010 şi realizează doar o mică parte dintre proiecte

Guvernul îşi va restrânge investiţiile în acest an, în condiţiile unui buget de austeritate, şi va realiza doar un număr de 4.000 locuinţe ANL, 500 kilometri drumuri judeţene din programul de 10.000 kilometri şi maxim 1.000 case pentru specialiştii din mediul rural, dintr-un total de 25.000 imobile.

Urmărește
18 afișări
Imaginea articolului Guvernul îşi restrânge investiţiile în 2010 şi realizează doar o mică parte dintre proiecte

Guvernul îşi restrânge investiţiile în 2010 şi realizează doar o mică parte dintre proiecte (Imagine: Mediafax Foto)

"Vom putea finaliza anul acesta 4.000 de locuinţe ANL din banii pe care îi avem în buget în condiţiile acestui program de austeritate. Vom finaliza anul acesta 500 de kilometri de drumuri judeţene, în cadrul programului de reabilitare a 10.000 de kilometri. Atâta putem anul acesta, 500 de kilometri, în anii următori vom putea mai mult dacă acest program merge mai departe şi asigură menţinerea de soluţii financiare pentru investiţii", a declarat, duminică, premierul Emil Boc, la finalul negocierilor cu FMI.

El a arătat totodată că în cadrul programului denumit "10 case pentru specialişti-Renaşterea satului românesc", care prevede realizarea a 25.000 case, anul acesta vor putea fi realizate doar 1.000 case.

Potrivit premierului, Guvernul va plăti şi datorii de aproximativ un miliard euro către firme, inclusiv în sectorul medical.

"Aceste măsuri de reducere a cheltuielilor ne vor permite să plătim datoriile către firme. Vom putea plăti datorii de aproximativ un miliard de euro, inclusiv bani către sectorul medical, astfel încât să eliminăm eliminam blocajele din economie în trimestru doi, poate şi trei. Vom putea asigura în continuare bani pentru investiţii publice, dacă acest program va fi aplicat", a spus Boc.

Potrivit premierului, Guvernul va derula începând cu 15 mai un program de investiţii de un miliard euro, susţinut din fonduri europene şi bugetare, care pentru sprijinirea întreprinderilor mici şi mijlocii şi proiecte de infrastructură în mediul rural. Va fi derulat şi un program în infrastructura de mediu de 700 milioane euro, tot din fonduri europene şi bugetare.

"De asemenea, vom putea susţine un program de investiţii de două miliarde de euro, prin cele 24 de companii de la Ministerul Economiei, în lucrări în continuare şi lucrări noi, care vor menţine locuri de muncă şi vor genera locuri de muncă", a spus Boc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici