- Home
- Economic
- (13.06.2022, 05:00)
- Alexandru Stan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ne-ar putea salva dronele şi tractoarele autonome de la criza alimentară?
Şi în secolul 21, tehnologia ne-ar putea salva din nou de la foamete
Urmărește
5487 afișări
Sursa Foto -Engsoares/Heliguy
Chiar şi dacă războiul ruso-ucrainean ar înceta azi, criza alimentară va dura mulţi ani
Indiferent când se va termina războiul din Ucraina, efectele sale vor fi de lungă durată, manifestate printr-o îndelungată criză alimentară la nivel global.
Ucraina şi Rusia erau cei mai mari exportatori de cereale, iar acum, 440 milioane de africani riscă să moară de foamete. Multe ţări africane şi arabe ar putea fi cuprinse de tulburări sociale din cauza foametei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Surse: Nicolae Ciucă demisionează din funcția de lider al partidului PNL, după EXIT POLL
-
Rezultate parţiale după numărarea voturilor din aproape 70% dintre secţiile de votare. Ciolacu pe unu, Georgescu pe doi, Simion pe trei. Lasconi pe 4, dar aşteptă marile oraşe
-
Alegeri prezidenţiale. Noi rezultate EXIT-POLL. Ciolacu scade, Lasconi şi Georgescu cresc
-
Primele declaraţii ale candidaţilor după exit-poll-uri. Ciolacu: Rezultatul ne confirmă că am făcut ceea ce trebuie pentru ţară / George Simion anunţă victoria deşi exit-poll-urile îl dau pe 4 / Lasconi: Speranţa este vie în România
Rusia este în colaps economic, Ucraina este în mare parte distrusă infrastructural şi reparaţiile vor dura ani până va putea să exporteze la nivelul de dinainte de invazia rusă, iar Marea Neagră este în acest moment plină de mine. Va dura mult timp până va fi curăţată de capcanele explozive ce ar putea avaria sau distruge navele comerciale.
Ce ar putea fi de făcut? Statele membre ale Uniunii Europene nu au de ales decât să crească producţia de cereale pe cont propriu! Însă munca în agricultură este istovitoare, iar pentru noua generaţie de tineri, ferma nu este un loc de muncă atractiv.
Nu e prima oară când Europa trece printr-o asemenea situaţie. De-a lungul mileniului 2, europenii au trecut prin multe perioade de foamete mult mai devastatoare. Milioane de oameni mureau de foame în secolul 14 pe durata pandemiei de ciumă bubonică şi în secolul 17 în timpul Războiului de 30 ani, la fel cum au murit milioane de africani în ultima jumătate a secolului 20.
Dar europenii au găsit soluţii în secolul 19, în timpul revoluţiei industriale, şi astfel, a apărut agricultura mecanizată.
S-au înregistrat progrese, recoltele fiind mult mai mari, suficiente pentru a satisface cererea de pe piaţă şi pentru a asigura suficientă hrană pentru populaţie.
S-au cultivat plante noi, provenite din Lumea Nouă (cartoful, porumbul, tomatele), s-au perfecţionat uneltele, au fost inventate maşini agricole (secerătorile mecanice şi batozele), a început utilizarea îngrăşămintelor chimice şi s-au tratat plantele şi animalele de diferite boli.
În secolul 20 au apărut fertilizatorii, îngrăşămintele chimice şi pesticidele care i-au scăpat de dăunători (insecte, lăcuste, rozătoare).
Automatizarea ar putea fi singura soluţie
Dacă deţii o avere destul de mare pentru a începe o afacere în agricultură, poţi cumpăra sau închiria un teren de câteva zeci de hectare şi să te apuci de cultivat grâu.
Te vei lovi de problema pesticidelor, îngrăşămintelor şi fertilizatorilor care s-au scumpit tot din cauza războiului, Ucraina şi Rusia fiind mari producători şi exportatori şi în privinţa lor.
Trebuie doar să accesezi site-ul Heliguy sau DJI Agriculture şi poţi să achiziţionezi drone agricole.
Dronele pot costa de la 5.000 la 14.000 de euro.
Te vei lovi de problema pesticidelor, îngrăşămintelor şi fertilizatorilor care s-au scumpit tot din cauza războiului, Ucraina şi Rusia fiind mari producători şi exportatori şi în privinţa lor, de aceea trebuie să ai pregătite sume mari de bani.
Dar dronele şi tractoarele autonome vor compensa având în vedere că nu vei mai plăti salarii unor zeci de fermieri.
Cum pot fi folosite dronele în agricultură?
Versatilitatea dronelor şi a senzorilor lor sofisticaţi le permite fermierilor să utilizeze tehnologia din mai multe motive. Acestea includ:
- Monitorizarea recoltelor: dronele monitorizează recoltele cu acurateţe şi sunt mai ieftine decât metodele tradiţionale. Oferă informaţii cheie asupra dezvoltării plantelor şi evidenţiază practicile ineficiente.
- Dronele pot uda plantele de la înălţime, mult mai uşor decât o poate face un fermier cu furtunul, irigaţiile săpate sau stropitoarele.
- Analiza solului şi a câmpului: dronele pot produce hărţi 3D, în mod rapid şi ieftin. Acestea îi ajută pe fermieri să ia decizii importante cu privire la proiectarea modelului de plantare a seminţelor şi gestionarea nivelului de azot.
- Evaluarea sănătăţii: dronele pot capta date multispectrale pentru a ajuta fermierii să adune informaţii cheie despre sănătatea plantelor. O astfel de intervenţie timpurie este crucială pentru a remedia orice problemă.
- Irigare: Dronele echipate cu echipamente de monitorizare pot identifica zonele unui câmp care se confruntă cu lipsa de apă. Senzorii termici oferă informaţii cruciale, permiţând diagnosticarea direcţionată a zonelor care primesc prea multă sau prea puţină apă.
- Plantare aeriană: dronele pot zbura pentru a monitoriza cele mai bune zone pentru cultivare. Apoi pot arunca seminţe direct în pământ.
- Managementul: Fermierii folosesc drone pentru a monitoriza efectivele. În unele cazuri, dronele cu difuzoare, cum ar fi seria DJI Mavic 2 Enterprise, sunt folosite pentru mişcarea animalelor, emiţând un lătrat de câine preînregistrat.
- Pulverizarea culturilor: culturile pot acoperi rapid suprafeţe mari, aplicând lichide cu mare precizie.
- Asigurare: dronele pot juca un rol cheie în asigurare. Utilizarea unei drone ajută la inspecţia site-ului, la luarea deciziilor privind reclamaţiile, la prevenirea fraudei şi la gestionarea riscurilor.
Tractoarele fără şofer
De mare ajutor vor fi tractoarele fără şofer, dotate cu GPS şi alte tehnologii wireless, care se deplasează singure sub supravegherea unui operator care îl monitorizează de la o staţie de control.
Pot fi comandate de pe site-ul Sveaverken şi pot îndeplini următoarele sarcini
- afânare
- netezirea terenului
- semănare
- pulverizare
- recoltare
Cu ajutorul dronelor şi tractoarelor fără şofer, numai România, care are destulă suprafaţă de teren arabil, ar putea crea rezerve suficiente de grâu pentru a trece cu bine peste criza scumpirilor.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: EXIT POLL 21:00 Alegeri prezidențiale 2024, turul 1: Marcel Ciolacu – 24,1%, Elena Lasconi 19,6%, Călin Georgescu 17,1% George Simion 13,8%
Citește pe www.zf.ro: Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
EXIT POLL Alegeri prezidențiale 2024, turul 1: Marcel Ciolacu – 25%, Elena Lasconi 18%, Călin Georgescu 16%, George Simion 15%
Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Au fost publicate REZULTATELE de la ora 22:44. Răsturnare de situație a voturilor! Cine e pe locul 2 acum
CANCAN.RO
De nerecunoscut! Cum a ajuns să arate Maria Sharapova, la 5 ani de la retragerea din tenis GALERIE FOTO
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe