- Home
- Editorialiștii
- (14.12.2019, 17:57)
COMENTARIU Lelia Munteanu: „Democraţia costă”. Cât plăteşte contribuabilul israelian
După cel care se va desfăşura pe 2 martie, al patrulea tur de scrutin?
Urmărește
594 afișări
COMENTARIU Lelia Munteanu: „Democraţia costă”. Cât plăteşte contribuabilul israelian
Aseară, jurnalul de la Canal 12 a început cu un reportaj care contrapunea subfinanţarea cronică a spitalelor din Israel – 120 la sută grad de ocupare, cu 500 de pacienţi internaţi în permanenţă pe culoare – cu banii cheltuiţi de Stat la fiecare scrutin, respectiv 3,8 miliarde de shekeli (echivalentul a 977.317.000 euro).
Zilele trecute, înaintea dizolvării Kneseetului se votase un spor de 62 milioane de shekeli (15.945.700 euro) pentru alegerile din 2 martie. De ce un spor? Pentru că intervalul între scrutinul din 17 septembrie şi cel care urmează e foarte scurt (cadenţa obişnuită fiind de patru ani), iar pentru viitoarele alegeri partidele nu sunt pregătite financiar. Campaniile electorale, în care se cheltuieşte enorm, sunt susţinute din fondurile partidelor (cotizaţii, donaţii) plus contribuţia Statului.
Legea finanţării partidelor, promulgată în 1973, stabileşte că Statul plăteşte fiecărui partid parlamentar o suma lunară fixă, respectiv 83.000 de shekeli (echivalentul a 21.346 euro) pentru un mandat, şi o sumă suplimentară pentru campania electorală.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Schimbare majoră în învăţământul liceal din România. Ministerul Educaţiei transferă către şcoli şi elevi decizia privind numărul de ore pentru fiecare materie
-
„Moment istoric”. Gazul rusesc a fost înlocuit cu gaz european în Transnistria. Liderul separatist de la Tiraspol i-a mulţumit Ursulei von der Leyen
-
România pierde surprinzător în faţa Bulgariei şi retrogradează în Cupa Davis
De pildă, partidul lui Netanyahu, Likud, primeşte lunar 3 milioane, deci 36 de milioane anual (echivalentul 9.258.780 euro).
Dacă ar fi să-i dăm crezare cunoscutului analist politic Amnon Abramovich, nu e exclus ca Israelul să aibă şi un al patrulea tur de scrutin după 2 martie. Motivul: Netanyahu are două atuuri la care nu va renunţa: timpul (organizarea unor alegeri durează luni de zile) şi titlul (statutul de prim ministru constituie un avantaj în faţa Justiţiei).
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe www.zf.ro: Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Citește pe www.zf.ro: Se naşte un nou pol imobiliar în Bucureşti. Preţurile apartamentelor din această zonă au explodat cu 30% în doar doi ani VIDEO
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Cine este tânăra care a preluat conducerea afacerii de sute de milioane fondată de părinţi? Businessul include şi o reţea de 80 de magazine
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Părinții Alexandrei Măceșanu au cerut ELIBERAREA lui Gheorghe Dincă! Care e motivul HALUCINANT: cer la schimb…
CANCAN.RO
Cât costa acum 25 de ani un apartament din Cluj care se vinde cu 150.000 de euro acum. Suma era incredibil de mică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe