Atac asupra unui hotel din Kramatorsk, Ucraina: Un jurnalist Reuters este dat dispărut

Un membru al echipei Reuters, care acoperă războiul din Ucraina, a fost dat dispărut, iar alte două persoane au fost spitalizate în urma atacului asupra hotelului din oraşul Kramatorsk din estul Ucrainei.

Urmărește
893 afișări
Imaginea articolului Atac asupra unui hotel din Kramatorsk, Ucraina: Un jurnalist Reuters este dat dispărut

Foto cu caracter ilustrativ

Într-o declaraţie, agenţia de presă Reuters a precizat că hotelul Sapphire, unde era cazată o echipă Reuters formată din şase persoane, a fost lovit sâmbătă.

„Unul dintre colegii noştri este de negăsit, în timp ce alţi doi au fost duşi la spital pentru tratament”, a declarat agenţia.

„Alţi trei colegi au fost găsiţi. Căutăm urgent mai multe informaţii, colaborăm cu autorităţile din Kramatorsk şi îi sprijinim pe colegii şi familiile acestora. Vom oferi o actualizare atunci când vom avea mai multe informaţii”, a adăugat Reuters.

Duminică dimineaţă, Vadym Filashkin, guvernatorul regiunii Doneţk, a declarat într-o postare pe Telegram că „ruşii au lovit Kramatorsk” şi că doi jurnalişti au fost răniţi, iar unul a fost dat dispărut după o lovitură asupra unui hotel.

„Autorităţile, poliţia şi salvatorii lucrează la faţa locului. Operaţiunile de îndepărtare a resturilor şi de salvare sunt în curs de desfăşurare”, a declarat el.

Ministerul rus al Apărării nu a răspuns la o solicitare de comentarii.

Biroul Procurorului General al Ucrainei a precizat într-o declaraţie pe Telegram că a deschis o „anchetă preliminară” privind atacul, care, potrivit acestuia, a avut loc sâmbătă la ora locală 22:35.

„Trupele ruse au lovit oraşul Kramatorsk, probabil cu o rachetă Iskander-M”, se arată în comunicat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici