Atacuri aeriene israeliene în Siria Centrală. Sunt cel puţin 14 morţi

Cele mai recente atacuri israeliene au ucis 14 persoane şi au rănit alte 43 în regiunea Masyaf, Siria.

Urmărește
329 afișări
Imaginea articolului Atacuri aeriene israeliene în Siria Centrală. Sunt cel puţin 14 morţi

Atacuri aeriene israeliene în Siria Centrală. Sunt cel puţin 14 morţi

Cel puţin 14 persoane au fost ucise duminică seară în urma unor atacuri aeriene israeliene care au vizat regiunea Masyaf, din provincia Hama, Siria, conform agenţiei de presă SANA, citată de France24.

Atacurile au distrus mai multe facilităţi militare şi au rănit alte 43 de persoane, unele dintre ele fiind în stare gravă, potrivit presei de stat siriene.

Surse din serviciile de informaţii regionale au declarat că unul dintre obiectivele lovite a fost un important centru de cercetare militară situat în apropiere de Masyaf, care ar fi fost folosit pentru producerea de arme chimice. În acest complex se crede că lucrau experţi militari iranieni.

Israelul nu a dat nicio declaraţie oficială în legătură cu aceste lovituri. Totuşi, de la agresiunea Hamas din 7 octombrie asupra civililor şi soldaţilor israelieni, ţara şi-a intensificat atacurile asupra miliţiilor susţinute de Iran din Siria, vizând inclusiv apărarea aeriană siriană şi forţele armate ale regimului.

Un oficial militar sirian a declarat pentru SANA că atacurile au fost lansate în jurul orei locale 23:20, din direcţia nord-vestului Libanului, şi au avut ca ţintă mai multe situri militare din regiunea centrală a Siriei.

Forţele aeriene siriene au reuşit să intercepteze o parte dintre rachetele lansate, conform aceleiaşi surse.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici