Efectele interzicerii reţelei X în Brazilia. Milioane de oameni au accesat platforma Bluesky

  • Milioane de brazilieni au accesat platforma de socializare Bluesky în doar câteva zile, după ce platforma X a fost interzisă printr-o decizie judecătorească.
  • Din cauza numărului uriaş de noi utilizatori, platforma Bluesky a avut probleme de funcţionare.
Urmărește
274 afișări
Imaginea articolului Efectele interzicerii reţelei X în Brazilia. Milioane de oameni au accesat platforma Bluesky

Sursa foto: Hepta / Mediafax Foto

Bluesky a anunţat că a atras două milioane de utilizatori noi într-o săptămână. Creşterea traficului apare după ce un judecător al Curţii Supreme din Brazilia a dispus suspendarea la nivel naţional a platformei X.

Miercuri, Bluesky a avut probleme tehnice, mai mulţi utilizatori raportând întreruperi. Compania a confirmat problemele.

„Vor fi aproape sigur unele întreruperi şi probleme de performanţă. Nu am văzut niciodată un astfel de trafic. Stai cu noi!”, a transmis dezvoltatorul Bluesky, Paul Frazee, potrivit CNBC.

Sâmbătă, compania a anunţat că utilizatorii din Brazilia stabilesc recorduri privind activitatea pe platformă.

Recent, un judecător a dispus suspendarea platformei X până la modificarea strategiei de moderare a conţinutului şi la numirea unui nou reprezentant legal în Brazilia. Platforma a fost acuzată că promovează informaţii false.

Judecătorul a mai dispus amenzi zilnice pentru persoanele sau companiile din Brazilia care folosesc reţele private virtuale (VPN) sau alte metode pentru a accesa X cât timp platforma este interzisă. Se estimează că X are peste 22 de milioane de utilizatori în Brazilia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici