- Home
- Externe
- (16.06.2023, 16:23)
- Iulian Moşneagu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Kissinger crede că e improbabil ca Putin să supravieţuiască unei înfrângeri în Ucraina: "Lumea va deveni mai stabilă atunci când Rusia va accepta că nu poate cuceri Europa"
Preşedintele Vladimir Putin ar putea fi obligat să lupte pentru a rămâne la putere dacă războiul din Ucraina va forţa Rusia să renunţe la agresiunea militară şi să accepte un acord de pace cu Europa, a declarat fostul secretar de stat american Henry Kissinger.
Urmărește
5014 afișări
Sursa foto: AP / Mediafax Foto
"Mi-aş dori o Rusie care să recunoască faptul că relaţiile sale cu Europa trebuie să se bazeze pe un acord şi pe un fel de consens şi cred că acest război, dacă se va încheia în mod corespunzător, ar putea face acest lucru realizabil", a declarat Kissinger într-un interviu acordat Bloomberg. Întrebat dacă Putin ar putea supravieţui la putere dacă războiul s-ar încheia în aceşti termeni, Kissinger a răspuns: "Este improbabil".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
Faimosul diplomat a spus că este important ca Ucraina să iasă din război ca o democraţie puternică şi că este de preferat să se evite "dizolvarea Rusiei sau reducerea Rusiei la o impotenţă plină de resentimente" care riscă să alimenteze noi tensiuni. El l-a descris pe Putin ca pe o "figură de tip Dostoievski, asaltată de ambivalenţe şi aspiraţii neîmplinite", care este foarte capabil să exercite puterea ca lider şi care a folosit-o "în mod excesiv" în legătură cu Ucraina.
Interviul din 7 iunie de la New York a fost o retrospectivă asupra vieţii şi carierei lui Kissinger, după ce acesta a împlinit recent 100 de ani.
Kissinger a declarat în interviul acordat Bloomberg că Putin a fost atât moştenitorul unei perspective ruseşti tradiţionale, cât şi cineva care a crescut pe străzile din Leningrad, în prezent Sankt Petersburg, unde mai mult de jumătate din populaţie a murit de foame în timpul celui de-al Doilea Război Mondial şi s-a confruntat cu o ameninţare constantă.
Putin "a tradus acest lucru prin faptul că nu a vrut niciodată ca puterea militară europeană să fie în apropierea Sankt Petersburgului şi a oraşelor mari precum Moscova" şi a reacţionat "la limita iraţionalităţii" la expansiunea acesteia, a declarat Kissinger.
În timp ce SUA şi aliaţii săi au avut dreptate să se opună atacului Rusiei asupra Ucrainei, este "din ce în ce mai important" ca părţile implicate în conflict să se gândească la modul în care doresc să pună capăt acestuia prin diplomaţie, a declarat Kissinger. Există riscul ca relaţiile militare dintre puteri să domine gândirea geopolitică şi să transforme războiul într-un conflict global prin atragerea unor ţări precum China, a adăugat el.
"Europa va deveni mai stabilă, lumea va deveni mai stabilă atunci când Rusia va accepta faptul că nu poate cuceri Europa, dar că trebuie să rămână parte a Europei printr-un fel de consens, aşa cum fac şi alte state", a spus el.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: De la 1 septembrie, istoria Rusiei devine obligatorie pentru toţi studenţii ruşi, indiferent de profil. "Operaţiunea specială din Ucraina" va avea un capitol dedicat
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe