Rusia, reacţie la promisiunea lui Trump de a pune capăt rapid războiului din Ucraina: "Să fim realişti"

Rusia, prin vocea Mariei Zakharova, a declarat joi că afirmaţia lui Donald Trump că ar putea pune capăt rapid războiului din Ucraina ar trebui privită cu realism, având în vedere că acesta a promis pace în Orientul Mijlociu, dar nu a reuşit să o realizeze în timpul preşedinţiei sale.

Urmărește
2356 afișări
Imaginea articolului Rusia, reacţie la promisiunea lui Trump de a pune capăt rapid războiului din Ucraina: "Să fim realişti"

Rusia, reacţie la promisiunea lui Trump de a pune capăt rapid războiului din Ucraina: "Să fim realişti"

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe, Maria Zakharova, a declarat că Moscova a luat notă de declaraţiile lui Trump, care candidează împotriva preşedintelui Joe Biden la alegerile americane din noiembrie, şi ale noului său vicepereşedinte J.D. Vance, relateaz[ Reuters.
 
„Am văzut declaraţiile - Trump a spus că va rezolva conflictul în 24 de ore, apoi Vance a spus că China este o problemă mai mare pentru Statele Unite decât conflictul Rusia-Ucraina”, a declarat Zakharova reporterilor.
 
„Este necesar să separăm retorica preelectorală de declaraţiile oficialilor guvernamentali învestiţi cu competenţele corespunzătoare. Dacă vorbim despre posibilitatea de a rezolva conflictul, să fim realişti”.
 
Zakharova a spus că Trump, în timpul preşedinţiei sale 2017-2021, a făcut declaraţii ambiţioase cu privire la rezolvarea conflictului din Orientul Mijlociu.
 
„S-au pregătit pentru „afacerea secolului” pentru o perioadă destul de lungă, dar nu s-a încheiat cu nimic, iar sub Biden, dimpotrivă, s-a întâmplat o tragedie istorică colosală”, a spus ea, referindu-se la războiul din Gaza.
 
Preşedintele rus Vladimir Putin a oferit o varietate de opinii cu privire la alegerile din SUA. În februarie, el a declarat că Biden era cea mai bună opţiune din punctul de vedere al Moscovei, deoarece era un politician „de şcoală veche” mai previzibil. În iunie, el a declarat că rezultatul nu va conta prea mult pentru Rusia, dar că este clar că sistemul judiciar american este folosit într-o luptă politică împotriva lui Trump.
 
Kremlinul a declarat săptămâna trecută că a observat derapajele verbale ale lui Biden, inclusiv atunci când l-a prezentat pe preşedintele ucrainean Zelenski drept „preşedintele Putin” la un eveniment din Washington. Acesta a declarat că comentariile lui Biden, care l-a descris pe Putin drept un „nebun criminal”, au fost lipsite de respect şi inacceptabile.
 
Putin a declarat luna trecută că Rusia este dispusă să pună capăt războiului, dar numai dacă Ucraina renunţă în integralitatea lz patru regiuni pe care Moscova susţine că le-a anexat. Ucraina a respins imediat aceşti termeni, afirmând că ar echivala cu capitularea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici