Tentativa de asasinare a lui Trump: Cum a decis autorul atacului ca republicanul să fie „ţinta”

  • Un oficial din cadrul FBI a afirmat că autorul tentativei eşuate de asasinare a lui Donald Trump a petrecut luni întregi căutând o ţintă, apoi s-a hotărât asupra acestuia.
  • Acesta a căutat în mod repetat informaţii despre evenimentele care urmau să aibă loc şi la care participau Joe Biden şi Donald Trump.
Urmărește
1415 afișări
Imaginea articolului Tentativa de asasinare a lui Trump: Cum a decis autorul atacului ca republicanul să fie „ţinta”

Tentativa de asasinare a lui Trump: Cum a decis autorul atacului ca republicanul să fie „ţinta”

Atacatorul republicanului Donald Trump a căutat pe internet evenimente atât ale sale, cât şi ale preşedintelui Joe Biden, a căutat în mod repetat informaţii despre explozibili şi a considerat mitingul electoral din Pennsylvania, unde a deschis focul luna trecută, drept o „ţintă de oportunitate”, a declarat miercuri un oficial FBI de rang înalt, notează Associated Press (AP).

Anchetatorii cazului în urma căruia Thomas Matthew Crooks – un tânăr de 20 de ani – a tras asupra lui Donald Trump în timpul unui miting desfăşurat în Pennsylvania în luna iulie iau în calcul varianta unei „planificări extinse a atacului”.

În urma analizării istoricului de căutare online de dinaintea comiterii atacului, Crooks a avut „un efort susţinut şi detaliat de a planifica un atac asupra unui anumit eveniment, ceea ce înseamnă că s-a uitat la orice număr de evenimente sau ţinte”, a declarat Kevin Rojek, agentul special responsabil de biroul FBI din Pittsburgh.

Potrivit oficialilor FBI, Thomas Crooks, a căutat de peste 60 de ori informaţii despre candidatul republican la preşedinţie şi despre rivalul său de atunci, Joe Biden, înainte de a se înscrie la mitingul lui Trump de la începutul lunii iulie, relatează Reuters.

Crooks a devenit „foarte concentrat” asupra mitingului lui Trump atunci când a fost anunţat la începutul lunii iulie „şi l-a privit ca pe o ţintă de oportunitate”, se arată într-o primă constatare preliminară a anchetării cazului.

Căutările pe internet ale lui Crooks cu doar câteva zile înaintea mitingului au inclus întrebări despre locul exact din care Donald Trump ar fi urmat să vorbească: „De unde va vorbi Trump la Butler Farm Show?” „Butler Farm Show podium” şi «Butler Farm Show fotografii», notează AP.

Fostul preşedinte Donald Trump – actual candidat republican la alegerile prezidenţiale din SUA – a fost ţinta unei tentative de asasinat în timpul unui miting care a avut loc în Pennsylvania în 13 iulie. În urma evenimentului, Trump a fost rănit de un glonţ în urechea dreaptă, iar autorul atacului, Thomas Matthew Crooks, a fost împuşcat mortal la scurt timp după.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici