X îşi suspendă afacerile în Brazilia din cauza unei dispute privind cenzura

  • X şi-a închis biroul din Brazilia din cauza unei dispute legate de cenzură.
  • Asta după ce un judecător a decis că mai multe conturi de pe platformă, acuzate că dezinformează, trebuie închise.
Urmărește
343 afișări
Imaginea articolului X îşi suspendă afacerile în Brazilia din cauza unei dispute privind cenzura

X îşi suspendă afacerile în Brazilia din cauza unei dispute privind cenzura

Reprezentanţii X susţin că un judecător al Curţii Supreme braziliene, Alexandre de Moraes, le-a ameninţat reprezentantul legal din Brazilia cu arestarea dacă nu respectă „ordinele sale de cenzură”, potrivit BBC.

Curtea Supremă a Braziliei nu a comentat. Brazilienii încă pot folosi X, au anunţat sâmbătă reprezentanţii platformei miliardarului Elon Musk.

Moraes a decis că unele conturi acuzate că răspândesc dezinformare, multe aparţinând unor susţinători ai fostului preşedinte de dreapta Jair Bolsanaro, trebuie blocate în timp ce proprietarii lor sunt investigaţi.

După ce proprietarul X, Elon Musk, l-a criticat pe Moraes, judecătorul a ordonat amenzi de 100.000 de reali (19.774 USD) pe zi pentru orice cont pe care X l-a reactivat. De asemenea, Musk a fost pus sub imvestigaţie pentru mai multe acuzaţii, inclusiv obstrucţionarea justiţiei.

În replică, X a transmis că personalul brazilian nu are nicio responsabilitate sau control asupra blocării conţinutului şi că Moraes a ales să ameninţe personalul din Brazilia în loc să respecte legea.

„Ca urmare, pentru a proteja siguranţa personalului nostru, am luat decizia de a ne închide operaţiunea din Brazilia, cu efect imediat. Responsabilitatea îi revine exclusiv lui Alexandre de Moraes. Acţiunile sale sunt incompatibile cu guvernarea democratică”, a anunţat X.

În plus, Musk a scris pe X că „nu există nicio îndoială că Moraes trebuie să plece”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici