Comisari de poliţie din BCCO Oradea, cercetaţi pentru abuz în serviciu şi uzurparea funcţiei

Doi comisari de poliţie din cadrul BCCO Oradea sunt cercetaţi sub control judiciar pentru abuz în serviciu şi uzurparea funcţiei. Aceştia l-ar fi ajutat pe fiul unui om de afaceri din judeţul Bihor să beneficieze de reducerea pedepselor.

Urmărește
138 afișări
Imaginea articolului Comisari de poliţie din BCCO Oradea, cercetaţi pentru abuz în serviciu şi uzurparea funcţiei

Comisari de poliţie din BCCO Oradea, cercetaţi pentru abuz în serviciu şi uzurparea funcţiei

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii din cadrul Serviciului Teritorial Oradea au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile faţă de Poinar Laviniu Mugurel, comisar şef de poliţie, la data faptelor şeful BCCO Oradea, pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu în formă continuată, uzurparea funcţiei, şi Tărău Alin-Nicuşor, comisar şef de poliţie, la data faptelor şef al Serviciului Antidrog din cadrul BCCO Oradea, pentru săvârşirea infracţiunilor de uzurparea funcţiei.

Conform procurorilor, în 23 decembrie 2020, cei doi inculpaţi ar fi emis, deşi nu aveau acest drept, o adresă oficială în favoarea unei persoane (fiul unui om de afaceri), astfel încât acesta din urmă să beneficieze de reducerea la jumătate a limitelor pedepselor într-o cauză penală aflată pe rolul instanţei de judecată.

„În concret, la solicitarea apărătorilor persoanei respective, judecat într-un dosar penal aflat pe rolul Tribunalului Bihor, inculpaţii Poinar Laviniu Mugurel şi Tărău Alin-Nicuşor ar fi emis o adresă prin care ar fi comunicat faptul că în cursul lunii noiembrie 2018, s-ar fi reuşit prinderea în flagrant a doi traficanţi de droguri de mare risc în baza informaţiilor furnizate de către fiul omului de afaceri din Oradea. Informaţiile furnizate ar fi stat la baza unui dosar penal instrumentat de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (D.I.I.C.O.T.) – Serviciul teritorial Oradea, finalizat prin trimiterea în judecată a făptuitorilor”, arată DNA.

Totodată, inculpatul Poinar Laviniu Mugurel, care deţinea atribuţii de soluţionare a petiţiilor, nu ar fi redirecţionat cererile avocaţilor persoanei respective către DIICOT, încălcând astfel prevederile legale.

„Ulterior, în data de 15 martie 2023, s-ar fi constatat că această adresă nu ar fi fost reală, întrucât datele comunicate de către B.C.C.O. Oradea, prin adresa menţionată anterior, au fost infirmate în totalitate de către D.I.I.C.O.T. - Serviciul teritorial Oradea printr-o altă adresă emisă către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor”, mai arată procurorii.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, cei doi inculpaţi trebuie să respecte o serie de obligaţii, între care să se prezinte ori de câte ori sunt chemaţi la organul de urmărire penală, să nu părăsească teritoriul României, să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menţionate în ordonanţa de dispunere a controlului judiciar şi să nu exercite activităţi specifice funcţiilor de conducere din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (doar în cazul inculpatului Tarău Alin Nicuşor).

Surse judiciare susţin că este vorba de Victor Micula, fiul cunoscutului om de afaceri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici