- Home
- Life-Inedit
- BUCUREŞTI, (16.12.2013, 09:09)
- Adrian Robu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Majoritatea părinţilor spionează activităţile copiilor în mediul virtual
Şase din zece părinţi admit că au citit poşta electronică şi textele postate pe Facebook de către copii lor, considerând că astfel pot ţine sub observaţie relaţiile acestora în mediul virtual, potrivit unui studiu.
Urmărește
421 afișări
Majoritatea părinţilor spionează activităţile copiilor în mediul virtual (Imagine: Shutterstock)
De asemenea, unul din zece părinţi a ajuns să afle parola copiilor, în ciuda eforturilor acestora de a o ascunde, notează dailymail.co.uk.
Însă, ca urmare a acestei încălcări a intimităţii, unul din trei părinţi a recunoscut că a fost chinuit de remuşcări după ce a accesat poşta electronică sau contul de Facebook al copilului, potrivit studiului la care au participat 2000 de părinţi ai unor tineri cu vârste cuprinse între 10 şi 17 ani.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Preşedinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot şi pune ştampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăţi că exişti
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
-
Alegeri prezidenţiale 2024, primul tur. Unde se pune ştampila şi cum arată buletinul de vot
“Părinţii sunt puşi în faţa unei adevărate dileme: ar trebui sau nu să verifice activităţile copiilor pe internet?”, susţine Alex Balan de la compania de securitate informatică BullGuard, autoare a studiului.
Dacă supravegherea site-urilor vizitate de copii este de înţeles, accesarea corespondenţei electronice, a textelor şi mesajelor, îi pune pe părinţi în încurcătură.
Părinţii vor să îşi protejeze copiii, dar, în acelaşi timp, vor ca aceştia să cunoască tehnologia şi să se descurce pe cont propriu.
Datele studiului au relevat că unul din cinci părinţi a fost şocat de ce au descoperit în corespondenţa electronică şi în textele postate pe Facebook, în timp ce un procent de 17% au fost nevoiţi să ia măsuri în urma ameninţărilor la adresa copiilor.
Unul din cinci părinţi este convins că, pentru a accesa reţele de socializare, copilul minte în privinţa vârstei sale adevărate. Studiul a mai arătat că unul din zece părinţi şi-a văzut copilul victimă a unor agresiuni în mediul electronic.
“Părinţii păşesc pe un teren minat pentru că, în timp ce îşi încurajează copiii să fie liberi şi să îşi facă prieteni, ei vor ca aceştia să fie în siguranţă atunci când folosesc internetul”, a mai spus Alex Balan.
Dacă în viaţa reală este destul de greu să îţi supraveghezi permanent copilul, în mediul electronic aceasta este o adevărată provocare.
Topul metodelor prin care părinţii îşi spionează copiii:
- citirea mesajelor pe reţelele de socializare;
- verificarea istoricului paginilor accesate;
- citirea mesajelor text;
- monitorizarea listei cu prieteni de pe reţelele de socializare;
- observarea imaginilor de pe reţelele sociale;
- citirea corespondenţei electronice;
- verificarea listei de apeluri telefonice;
- găsirea parolelor;
- solicitarea profesorilor să supravegheze activităţile online;
- ajutorul unui frate sau al unei surori la supraveghere.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Motivul real pentru care Silviu Prigoană și-a botezat primii copii Honorius, Silvius și Maximus
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe