MAE rus: Sistemul antirachetă din România intră în contradicţie cu stabilitatea Europei

Măsurile de militarizare luate de NATO în sud-estul Europei, inclusiv instalarea elementelor antirachetă în România, intră în contradicţie cu stabilitatea Europei, consideră Ministerul rus de Externe, criticând inclusiv presupusa implicare a Bucureştiului în practicile CIA, relatează agenţia TASS.

Urmărește
739 afișări
Imaginea articolului MAE rus: Sistemul antirachetă din România intră în contradicţie cu stabilitatea Europei

MAE rus: Sistemul antirachetă din România intră în contradicţie cu stabilitatea Europei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aleksandr Lukaşevici, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, a reacţionat astfel la declaraţii atribuite lui Mike Rogers, preşedintele Subcomisiei pentru Forţe Strategice din Camera Reprezentanţilor. Rogers ar fi declarat că elementele antirachetă de la Deveselu vor avea, printre altele, rolul de a contracara potenţiale ameninţări din partea Rusiei.

"În acest mod, congresmanul a confirmat validitatea dubiilor Rusiei privind scopul declarat al instalării elementelor antirachetă", a subliniat Lukaşevici.

"Rolul încredinţat României pentru acest proiect american este pe departe atât de onorabil cum este prezentat. Implicarea Bucureştiului într-un alt proiect american, confirmată de recentul raport senatorial privind actele de tortură comise în închisori CIA, i-a pus pe oficialii români, nevoiţi să evite întrebările jurnaliştilor, într-o poziţie aproape penibilă", a subliniat purtătorul de cuvânt al diplomaţiei ruse.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici