Creştere a numărului cazurilor de COVID-19

În săptămâna 8-14 iulie au fost înregistrate 1.256 de cazuri noi de COVID-19, în creştere cu 82,3% faţă de săptămâna precedentă, potrivit Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP).

Urmărește
3819 afișări
Imaginea articolului Creştere a numărului cazurilor de COVID-19

Creştere a numărului cazurilor de COVID-19

Potrivit INSP, au fost înregistrate 1.256 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 (COVID-19), în creştere cu 82,3% faţă de săptămâna precedentă .

419 dintre cazurile noi din ultima săptămână sunt ale unor pacienţi reinfectaţi, testaţi pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare/o altă reinfectare.

S-au raportat 5 decese din cauza COVID-19, toate decese noi şi toate la persoane cu comorbidităţi. Trei dintre persoanele decedate erau vaccinate.

Au fost efectuate 958 teste RT-PCR şi 7.655 teste rapide antigenice, cu 43% mai multe decât în săptămâna anterioară.

Rata pozitivităţii a fost de 14,6%, în creştere cu 3,2%.

Până în prezent, pe teritoriul României au fost înregistrate 3.534.314 cazuri de infectare cu SARS-CoV-2.

68.962 persoane diagnosticate cu infecţie cu SARS-CoV-2 au decedat.

În total au fost prelucrate 14.019.494 teste RT-PCR şi 14.851.576 teste rapide antigenice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici