- Home
- Sănătate
- (23.06.2020, 18:50)
- Bogdan Nicolai
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
De ce COVID-19 îi ucide pe unii şi îi “iartă” pe alţii? Ai una dintre aceste caracteristici care duc la complicaţii grave?
COVID-19 pare să lovească mult mai tare o parte dintre bolnavi. Sunt persoane care se confruntă doar cu simptome uşoare, iar altele care au nevoie urgentă de spitalizate şi necesită ventilaţie. Noile cercetări au dezvăluit o serie de caracteristici care hotărăsc gravitatea bolii. Ele explică de ce o parte dintre pacienţi ajung într-o situaţie critică, deşi nu au suferit de afecţiuni grave în ultimii 20 de ani.
Urmărește
43283 afișări
De ce COVID-19 îi ucide pe unii şi îi “iartă” pe alţii? Ai una dintre aceste caracteristici care duc la complicaţii grave?
Un studiu efectuat pe 1,3 milioane de cazuri de COVID-19 în Statele Unite, publicat în revista Morbidity and Mortality Weekly Report, a constatat că rata de spitalizare a fost de şase ori mai mare, iar rata de deces de 12 ori mai mare în rândul pacienţilor care prezentau una dintre aceste 4 caracteristici:
* Aveau diabet de tip 1 sau de tip 2
* Sufereau de boli de inimă / de hipertensiune arterială
* Erau fumători
* Sufereau de obezitate
Diabetul
Treisprezece studii relevante au arătat că persoanele cu diabet au şanse de patru ori mai mari să sufere de o formă gravă de COVID-19 sau chiar să moară din cauza bolii. Cercetările au arătat că evoluţia diabetului este strâns legată de modificările sistemului imunitar al organismului. Această legătură joacă un rol foarte important în lupta cu SARS-CoV-2.
Afecţiuni cardiovasculare
Persoanele cu afecţiuni cardiovasculare, inclusiv hipertensiune arterială, suferă în general complicaţii la COVID-19, potrivit American Heart Association. Prin atacul direct asupra plămânilor, virusul poate epuiza furnizarea de oxigen până în punctul în care inima trebuie să lucreze mai mult pentru a pompa sângele oxigenat prin corp. De asemenea, virusul poate ataca inima direct, deoarece ţesutul cardiac conţine enzima 2 de conversie a angiotensinei (ACE2) - o moleculă la care virusul se conectează pentru a infecta celulele.
Fumătorii
Persoanele care fumează pot fi predispuse la infecţii severe cu COVID-19, ceea ce înseamnă că se confruntă cu un risc crescut de pneumonie. Un studiu făcut pe 1.000 de pacienţi din China, publicat în New England Journal of Medicine, ilustrează această tendinţă: 12,3% dintre fumătorii incluşi în studiu au fost trasferaţi la terapie intensivă, au avut nevoie de ventilaţie artificială sau au murit. Fumul de ţigară face organismul vulnerabil la coronavirus în mai multe moduri. La început, fumătorii sunt vulnerabili la apariţia infecţiilor virale. Fumatul este, de asemenea, asociat cu o multitudine de afecţiuni medicale, cum ar fi emfizemul şi ateroscleroza, care ar putea exacerba simptomele COVID-19.
Obezitatea
Câteva studii relevă o legătură între obezitate şi complicaţiile COVID-19. Un studiu preliminar efectuat în Shenzhen, China a constatat că pacienţii obezi care au contactat coronavirusul aveau de două ori mai multe şanse să dezvolte o pneumonie severă în comparaţie cu pacienţii cu greutate normală. Cei care erau supraponderali, dar nu obezi, aveau un risc cu 86% mai mare de a dezvolta pneumonie severă decât oamenii cu greutate „normală”.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe