Noul sediu al Spitalului de Urgenţă MAI „Dimitrie Gerota” trebuie să fie gata în 2026

  • Noul sediu al Spitalului de Urgenţă MAI „Dimitrie Gerota”, în valoare de două miliarde de lei, trebuie să fie gata în 2026.
  • Cu 490 de paturi, dintre care 50 destinate terapiei intensive, spitalul promite să devină un reper în medicina de urgenţă.
Urmărește
141 afișări
Imaginea articolului Noul sediu al Spitalului de Urgenţă MAI „Dimitrie Gerota” trebuie să fie gata în 2026

Noul sediu al Spitalului de Urgenţă MAI „Dimitrie Gerota” trebuie să fie gata în 2026

Proiectul include 400 de paturi pentru spitalizare continuă şi 40 pentru internări de zi, acoperind astfel o gamă largă de nevoi medicale.

Finanţarea acestui proiect este asigurată prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), cu un contract semnat în ianuarie 2024. Din suma totală, peste 1 miliard de lei provin din fonduri europene, restul fiind asigurat din contribuţia proprie a statului român.

Cătălin Predoiu, ministrul Afacerilor Interne, spune că noul spital va însemna şi o organizare complexă în funcţionalitatea spitalului, „aproape revoluţionar”: „se va trece la un sistem de organizare pe echipe şi nu rigid, pe secţii, aşa cum se întâmplă acum în sistemul medical românesc”.

„Am un cuvânt şi pentru constructori. Le mulţumesc pentru promptitudinea cu care au lucrat până în acest moment la această parte de pregătire. Sunt convins că şi în perioada următoare vor demonstra acelaşi profesionalism, ne vom încadra în parametrii tehnici şi buget şi la termen. Eu nu sunt aşa exigent ca domnul doctor Arafat să cer un termen devansat, şi pentru că îmi aduce aminte de alte vremuri în care toată lumea raporta împlinirea cincinalului înainte de termen. Mai suntem şi în campanie, eu aş vrea la termen. Deci, dacă facem lucrurile la timp e foarte bine. Deci, în 2026 vrem de la dumneavoastră să avem predată construcţia, aşa cum scrie în documentaţia tehnică”, a spus ministrul.

Spitalul va fi construit în apropierea aeroporturilor Otopeni şi Băneasa, într-o zonă strategică lipsită până acum de o unitate medicală de urgenţă.

Termenul de finalizare este iunie 2026.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici