Schimbările climatice cresc riscul muşcăturilor mortale de şarpe în Africa, afirmă OMS

OMS avertizează asupra creşterii frecvenţei muşcăturilor de şarpe provocate de schimbările climatice în Africa.

Urmărește
128 afișări
Imaginea articolului Schimbările climatice cresc riscul muşcăturilor mortale de şarpe în Africa, afirmă OMS

Schimbările climatice cresc riscul muşcăturilor mortale de şarpe în Africa, afirmă OMS

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a emis un avertisment privind creşterea numărului de muşcături de şarpe ca urmare a inundaţiilor provocate de schimbările climatice, care fac zeci de mii de victime anual.

În Africa Subsahariană, se înregistrează aproximativ 314.000 de cazuri de muşcături de şarpe pe an, dintre care 15.000 sunt fatale, scrie France24.

Regiunea se confruntă cu lipsa tratamentelor specifice, necesare pentru a salva vieţi. OMS a anunţat că va creşte disponibilitatea acestora în zonele cele mai afectate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici