Studiu: Statul în picioare nu e chiar atât de sănătos pe cât credeam
- Statul în picioare, considerat până acum o soluţie la sedentarismul de la birou, ar putea avea efecte negative asupra sănătăţii, sugerează un nou studiu.
- Statul în picioare nu reduce riscul de boli cardiovasculare.
- Cercetătorii recomandă mişcare variată şi pauze regulate.
Studiu: Statul în picioare nu e chiar atât de sănătos pe cât credeam
Cercetarea, făcută de Universitatea din Sydney şi publicată în International Journal of Epidemiology, a analizat datele a peste 80.000 de adulţi din Regatul Unit, conform The Guardian.
Principalele concluzii ale studiului sunt surprinzătoare:
- statul în picioare mai mult de două ore pe zi poate creşte riscul de probleme circulatorii, precum tromboza venoasă profundă şi venele varicoase
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Român rezident în Anglia, înjunghiat în Egipt, unde se afla ca turist. Reacţia MAE
-
Cine este columbianul instigat de un rus care a încercat operaţiunea de sabotaj în România
-
Zborul unui avion ultra-uşor deasupra Galaţiului, prezentat în mod fals drept evoluţia unei drone
- contrar aşteptărilor, statul în picioare nu reduce riscul de boli cardiovasculare precum accidentul vascular cerebral sau insuficienţa cardiacă
- pentru fiecare 30 de minute petrecute în plus în picioare peste limita de două ore, riscul de boli circulatorii creşte cu 11%.
„Statul în picioare prea mult timp nu va compensa un stil de viaţă altfel sedentar şi ar putea fi riscant pentru unele persoane în ceea ce priveşte sănătatea circulatorie", explixă Dr. Matthew Ahmadi, unul dintre autorii studiului.
În loc să stea în picioare pentru perioade lungi, experţii recomandă introducerea unor pauze regulate de mişcare în programul zilnic. Profesorul Emmanuel Stamatakis, de la aceeaşi universitate, sugerează: „Luaţi pauze regulate, plimbaţi-vă, mergeţi la o întâlnire pe jos, folosiţi scările, faceţi pauze dese când conduceţi pe distanţe lungi sau folosiţi pauza de prânz pentru a vă îndepărta de birou şi a face puţină mişcare".
„Cu cât oamenii pot evita mai mult să stea, cu atât mai bine. Este important să fim activi pentru a reduce acest risc", spune şi Emily McGrath, asistentă la British Heart Foundation.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO