- Home
- Sănătate
- (24.07.2023, 06:25)
- Daniel Contescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Terapia prin râs: Umorul ne poate ajuta cu adevărat în lupta cu depresia
Un nou studiu susţine că Humour Therapy, terapia prin râs, ar putea fi un remediu eficient pentru tulburările de dispoziţie.
Urmărește
567 afișări
Terapia prin râs: Umorul ne poate ajuta cu adevărat în lupta cu depresia
Leacul pentru anxietate şi depresie ar fi (şi) umorul. Deşi poate părea o soluţie prea uşoară pentru tulburările mintale complexe, un studiu afirmă că puterea râsului nu trebuie subestimată.
O analiză recentă a 29 de studii efectuate în 9 ţări (Australia, Italia, Israel, SUA, Turcia, China, Germania, Iran şi Coreea de Sud) sugerează că terapia bazată pe umor poate ajuta la ameliorarea simptomelor de depresie şi anxietate.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Cercetătorii au analizat mai multe studii anterioare, care au analizat un total de 2.964 de participanţi şi au descoperit că majoritatea subiecţilor au prezentat o scădere a simptomelor după ce au primit o terapie care a valorificat puterea râsului.
Studiile analizate au acoperit o gamă largă de persoane, inclusiv copii supuşi unei intervenţii chirurgicale, vârstnici aflaţi în aziluri de bătrâni, pacienţi cu boală Parkinson, cancer, boli mintale şi cu dializă, femei pensionare şi studenţi.
Printre formele de terapie cu umor analizate au fost intervenţia clovnilor în domeniul medical şi terapia prin râs sau yoga prin râs. Şi în toate cazurile, rezultatele au fost încurajatoare:
@ 27 dintre studiile analizate au arătat că terapia cu umor poate reduce depresia şi anxietatea. Doar două studii nu au găsit efecte semnificative.
@ Terapia umorului pare deosebit de eficientă în depresia uşoară şi anxietatea.
@ Efectele pozitive s-ar putea datora îmbunătăţirii stării de spirit, eliberării tensiunii şi întăririi relaţiilor sociale.
@ Unele studii sugerează, de asemenea, că poate fi necesară o perioadă mai lungă de intervenţie pentru a vedea beneficiile complete. Pe scurt, cu cât râzi mai mult, cu atât mai bine.
Autorii cercetării consideră că majoritatea participanţilor au raportat că râsul le-a atenuat simptomele de depresie şi anxietate. „Fiind o terapie complementară sau alternativă simplă şi fezabilă, terapia umorului poate oferi o altă opţiune pentru pacienţi”, explică cercetătorii.
Cu toate acestea, sunt necesare studii suplimentare cu instrumente de evaluare obiectivă şi urmăriri extinse pentru a confirma eficacitatea umorului în tratarea anxietăţii şi a depresiei. Dar dacă vor ajunge astfel de confirmări, terapia umorului ar putea deveni cu adevărat o resursă valoroasă, pe lângă terapiile farmacologice şi psihologice.
În ciuda unor limitări metodologice, studiul oferă mai multe dovezi că terapiile bazate pe umor pot fi o opţiune complementară validă pentru tratamentul tulburărilor de dispoziţie uşoare până la moderate.
„Terapia cu umor – concluzionează autorii – pare sigură, simplu de implementat şi potenţial capabilă să îmbunătăţească starea de spirit şi bunăstarea emoţională, cu efecte indirecte benefice şi asupra relaţiilor sociale şi a funcţionării noastre zilnice”.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe