- Home
- Sănătate
- (03.09.2024, 20:17)
- Bianca Popa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un expert dezvăluie impactul pozitiv al sexului asupra sănătăţii mintale
- Intimitatea ajută la eliberarea hormonilor care scad nivelul stresului şi anxietăţii, contribuind la o stare de relaxare şi linişte.
- Activitatea sexuală regulată poate spori încrederea în sine şi imaginea corporală, influenţând pozitiv alte aspecte ale vieţii.
- Intimitatea întăreşte conexiunile emoţionale între parteneri, promovând o relaţie mai profundă şi o încredere mai mare în cuplu.
Urmărește
1905 afișări
Un expert dezvăluie impactul pozitiv al sexului asupra sănătăţii mintale
Intimitatea, adesea percepută în principal ca o sursă de plăcere fizică, joacă, de asemenea, un rol semnificativ în sănătatea mintală, scrie Indy100. După cum subliniază Kalila, co-fondatoarea SheSpot, beneficiile intimităţii asupra sănătăţii mintale sunt profunde şi multiple. Cele şapte moduri prin care intimitatea poate influenţa pozitiv starea de bine mentală:
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Cu ce variante merg PSD şi PNL la consultările de la Cotroceni
-
Războiul din Ucraina. Rusia anunţă că a doborât 42 de drone ucrainene în timpul nopţii
Reduce stresul şi anxietatea
În timpul intimităţii, corpul eliberează hormoni precum endorfinele şi oxitocina. Aceşti hormoni reduc în mod natural nivelul de stres, conducând la o stare mai calmă şi relaxată.
Îmbunătăţeşte stima de sine şi încrederea
Activitatea sexuală regulată poate creşte stima de sine şi imaginea corporală. Sentimentul de a fi dorit şi conectat cu partenerul sporeşte încrederea generală, extinzându-se şi în alte aspecte ale vieţii.
Consolidează legăturile emoţionale
Intimitatea creşte nivelul de oxitocină, cunoscută ca „hormonul iubirii”. Acest lucru întăreşte conexiunile emoţionale, promovând o încredere mai profundă şi legături mai puternice între parteneri.
Îmbunătăţeşte calitatea somnului
Orgasmele declanşează eliberarea de prolactină, un hormon care promovează relaxarea şi somnul. Nivelurile ridicate de serotonină din timpul orgasmului promovează, de asemenea, producţia de melatonină, îmbunătăţind calitatea şi durata somnului.
Îmbunătăţeşte starea de spirit şi reduce simptomele depresiei
Endorfinele eliberate în timpul sexului acţionează ca antidepresive naturale. Activitatea sexuală regulată şi sănătoasă poate duce la o fericire mai susţinută şi la o îmbunătăţire constantă a stării de spirit.
Creşte conştientizarea şi atenţia la momentul prezent
Natura stimulativă a intimităţii aduce atenţia în momentul prezent. Această concentrare asupra senzaţiilor şi experienţelor reduce stresul mental şi gândurile negative, adesea asociate cu anxietatea şi depresia.
Îmbunătăţeşte funcţia cognitivă
Studiile sugerează că activitatea sexuală regulată poate îmbunătăţi funcţia cognitivă şi memoria. Acest lucru poate rezulta din creşterea fluxului sanguin către creier şi din eliberarea de neurochimicale care îmbunătăţesc claritatea mentală şi concentrarea.
Aceste beneficii subliniază importanţa recunoaşterii intimităţii nu doar ca un act fizic, ci ca un instrument puternic pentru îmbunătăţirea sănătăţii mintale şi a stării generale de bine.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe