- Home
- Social
- (29.07.2023, 19:35)
- Daniel Contescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Descoperire extraordinară: viermi treziţi la viaţă după 46.000 de ani. Au „hibernat”, apoi au fost eliberaţi din permafrostul siberian
Descoperirea ar putea dezvălui, în sfârşit, secretele criptobiozei, un proces care permite organismelor să supravieţuiască în condiţii extreme.
Urmărește
2310 afișări
Viermii eliberaţi din permafrostul siberian, care au revenit la viaţă după o „hibernare”-record de 46.000 de ani, au stârnit un mare interes în rândul oamenilor de ştiinţă.
Această descoperire, socotită extraordinară, a fost documentată într-un articol publicat în revista ştiinţifică PLOS Genetics şi preluat ulterior de Washington Post. Exemplarele descoperite aparţin unei specii dispărute de nematod, un grup de viermi rotunzi cunoscuţi şi sub denumirea de „viermi rotunzi”.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Rezultate alegeri prezidenţiale pe judeţe. Fiefuri PNL, câştigate de Călin Georgescu. Ciolacu are 16 judeţe, Lasconi - Capitala şi 4 judeţe
-
Rezultate parţiale: Georgescu, în continuare pe primul loc. Luptă strânsă între Ciolacu şi Lasconi
-
Timiş. Rezultate finale alegeri prezidenţiale, turul I. Cu cine au votat timişenii
Nematodele se numără printre aşa-numitele microanimale, capabile să se adapteze şi să supravieţuiască în condiţii extreme precum îngheţul sau lipsa de apă şi oxigen, intrând într-o stare numită criptobioză. În timpul criptobiozei, metabolismul organismului se opreşte complet şi încetează să se reproducă, să se dezvolte şi să se repare. Cu toate acestea, atunci când condiţiile de mediu se îmbunătăţesc, nematodul se poate îmbunătăţi şi reveni la o stare activă.
Aceasta nu este prima dată când oamenii de ştiinţă se confruntă cu cazuri extraordinare de criptobioză. Studiile anterioare au arătat că alte microorganisme, precum rotifere şi tardigrade, pot supravieţui mult timp în stare criptobiotică. În cazul nematozilor descoperiţi în permafrostul siberian, cei 46.0000 de ani de criptobioză reprezintă un nou record pentru lumea animală.
Această descoperire a deschis posibilitatea de a lua în considerare aplicarea criptobiozei şi la oameni, ca un potenţial mecanism de supravieţuire în condiţii extreme sau în timpul călătoriilor spaţiale lungi. Cu toate acestea, în prezent, ideea utilizării criptobiozei umane este socotită o soluţie SF, deoarece mecanismele exacte ale acestui fenomen nu sunt încă pe deplin înţelese de oamenii de ştiinţă.
Studii ulterioare ale acestor forme de viaţă criptobiotice ar putea dezvălui informaţii importante despre genele şi proteinele implicate în proces, deschizând noi căi de cercetare în rezistenţa şi supravieţuirea în condiţii extreme. În ciuda acestui fapt, funcţionarea precisă a criptobiozei rămâne încă unul dintre cele mai fascinante şi persistente mistere ale fiziologiei animalelor, aşa cum a afirmat Thomas Boothby, biolog molecular la Universitatea din Wyoming.
Citește pe alephnews.ro: REZULTATE PARȚIALE. Alegeri prezidențiale 2024, turul 1: Călin Georgescu intră în turul 2
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
De nerecunoscut! Cum a ajuns să arate Maria Sharapova, la 5 ani de la retragerea din tenis GALERIE FOTO
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 05:30
LIVE TEXT Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Rezultate parţiale. Călin Georgescu e pe primul loc şi a trecut de 2 milioane de voturi. Diferenţă minimă între Ciolacu şi Lasconi: sub 33.000. Mai sunt de numărat sub 350.000 de voturi. Lupta pentru turul 2 se va da pâna la ultimele voturi
-
astăzi, 05:02
Rezultate parţiale: Georgescu, în continuare pe primul loc. Luptă strânsă între Ciolacu şi Lasconi