Noi proteste violente în Bangladesh. Reţeaua de internet, întreruptă timp 11 zile, a fost repornită

Studenţii din Bangladesh ies din nou în stradă pentru a protesta pentru cei peste 200 de oameni care au fost omorâţi în manifestările de luna trecută.

Urmărește
271 afișări
Imaginea articolului Noi proteste violente în Bangladesh. Reţeaua de internet, întreruptă timp 11 zile, a fost repornită

Noi proteste violente în Bangladesh

Zeci de mii de oameni, predominant studenţi, au ieşit luna trecută pe străzile din Bangaldesh ca să protesteze împotriva încercărilor de a restabili cotele de locuri de muncă în administraţia publică pentru rudele veteranilor războiului pentru independenţă. Oamenii consideră că sistemul este discriminatoriu şi au cerut o recrutare bazată pe merit, scrie BBC.

În cadrul acestor proteste, armata a fost scoasă pe străzi, instaurând o stare de asediu. Peste 10.000 de oameni au fost reţinuţi, iar peste 200 au fost omorâţi, în principal din cauza focului deschis de poliţie. 

Manifestările izbucnite săptămâna aceasta, în mai multe oraşe din ţară printre care şi capitala Dhaka, sunt menite să facă dreptate pentru victimele tulburărilor recente, „uciderii în masă, arestărilor, atacurilor şi dispariţiilor de studenţi şi persoane”, după cum spun protestatarii pentru BBC.

În timpul stării de asediu, Bangladeshul s-a confruntat cu perturbări semnificative ale telecomunicaţiilor, printre care întreruperea la nivel naţional a internetului. Pe lângă asta, emisiunile de ştiri din ţară au omis complet imaginile cu ciocnirile dintre forţele de securitate şi mulţime, ceea ce a făcut ca puţini să înţeleagă amploarea protestelor. 

Săptămâna aceasta, după ce reţeaua naţională de internet mobil a fost repornită, după o întrerupere de 11 zile, mulţi dintre milioanele de locuitori ai ţării au rămas şocaţi să vadă represiunile poliţiei de care doar auziseră în timp ce se aflau în casele lor, scrie France 24.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici