- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (04.02.2013, 12:14)
- Catalin Lupasteanu , Livia Ispas
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Primăria Craiova se constituie parte civilă cu un milion de euro în plângerea lui Adrian Mititelu. Lia Olguţa Vasilescu: FRF şi LPF au făcut un mare abuz atunci când au dezafiliat echipa fanion a craiovenilor
Primarul municipiului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, a venit, luni, la DNA pentru a depune o cerere de constituire ca parte civilă a instituţiei cu suma de un milion de euro în cazul plângerii făcute de Adrian Mititelu împotriva FRF şi LPF privind dezafilierea clubului de fotbal Universitatea Craiova.
Urmărește
288 afișări
Primăria Craiova se constituie parte civilă cu un milion de euro în plângerea lui Adrian Mititelu (Imagine: Remus Badea/Mediafax Foto)
Lia-Olguţa Vasilescu a spus, la ieşirea din sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), unde a depus o cerere de constituire ca parte civilă a Primăriei municipiului Craiova cu suma de un milion de euro în cazul plângerii făcute de Adrian Mititelu, că va fi chemată la un moment dat pentru a da o declaraţie în dosarul în care mai mulţi oameni din fotbalul românesc sunt cercetaţi pentru modul în care a fost dezafiliată echipa Universitatea Craiova.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu rămâne Premierul României
-
Moşteanu: USR nu va vota guvernul Ciolacu 2
-
Promisiuni: Guvernul Ciolacu 2 vrea să majoreze contribuţia la Pilonul II de pensii private de la 4,75% la 6% în patru ani şi să majoreze suma deductibilă pentru Pilonul III
-
Ciolacu, după ce a fost desemnat premier: Românii au nevoie de stabilitate
Lia Olguţa Vasilescu nu a putut preciza când va reveni la DNA pentru a da declaraţii, menţionând că procurorii urmează să o solicite în acest caz.
Lia Olguţa Vasilescu a declarat, la intrarea în sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), unde a venit însoţit de un avocat, că Primăria municipiului Craiova deţine unu la sută din veniturile echipei Universitatea Craiova, astfel că, în raport de prejuduciul global calculat de către club, şi municipalităţii îi revine un procent de unu la sută, respectiv suma de un milion de euro.
Ea a precizat că cererea Primăriei municipiului Craiova de constituire ca parte civilă în această cauză a fost făcută pentru suma de un milion de euro.
Edilul municipiului Craiova a mai arătat că, potrivit unui sondaj de opinie realizat după declanşarea scandalului privind dezafilierea Universităţii Craiova, 80 la sută dintre craioveni vor ca echipa să rămână în formatul actual, aproximativ şase la sută sunt de acord cu înfiinţarea unei alte echipe, iar restul nu sunt interesaţi de subiect.
Lia Olguţa Vasilescu a mai spus că echipa ar trebui să rămână în formatul actual, dar acest lucru nu ar fi posibil, potrivit susţinerilor dintr-un comunicat de săptămâna trecută al FRF, în care s-ar fi precizat că municipiul Craiova poate avea o echipă, dar să nu se mai numească Universitatea Craiova şi să nu-l mai aibă pe Mititelu drept finanţator.
Decizia de anul trecut a Comitetului Executiv al FRF se află în atenţia procurorilor DNA în urma plângerii penale depuse de gruparea Universitatea Craiova, la 16 septembrie 2011. Clubul oltean a cerut începerea urmăririi penale faţă de membrii Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal care au votat excluderea Universităţii Craiova din FRF, acuzându-i de abuz în serviciu.
Federaţia Română de Fotbal şi Liga Profesionistă de Fotbal sunt învinuite de procurori în dosarul excluderii Universităţii Craiova, alături de preşedinţii acestor foruri, Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir, şi de alţi 12 membri ai Comitetului Executiv al FRF. Aceştia sunt învinuiţi de abuz în serviciu şi de sustragere de bunuri de sub sechestru.
Curtea de Apel Bucureşti a admis, la 25 iunie 2012, cererea clubului Universitatea Craiova de anulare a excluderii provizorii a grupării conduse de Adrian Mititelu din 20 iulie 2011, hotărâtă de Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal.
Federaţia Română de Fotbal anunţa în 18 decembrie 2012, la o zi după motivarea hotărârea Curţii de Apel Bucureşti, că va ataca cu recurs sentinţa.
La 15 noiembrie 2012, Curtea de Apel Bucureşti a admis şi cererea SC Fotbal Club U Craiova de suspendare a Hotărârii Adunării Generale a Federaţiei Române de Fotbal din data de 14 mai 2012 de validare a Hotărârii Comitetului Executiv al FRF nr. 6 din 20 iulie 2011, în care s-a decis excluderea provizorie a grupării patronate de Adrian Mititelu, până la soluţionarea irevocabilă a cauzei.
Federaţia Română de Fotbal arăta în 29 ianuarie, într-un comunicat postat pe site-ul oficial, că includerea omului de afaceri Adrian Mititelu în iniţiativa autorităţilor locale de renaştere a Universităţii Craiova ar fi o catastrofă.
Conducerea federaţiei a ţinut să readucă în atenţie contraperformanţele echipei craiovene din perioada în care Mititelu a condus clubul: "Poate că ar fi util să amintim opiniei publice «performanţele» sportive şi manageriale ale clubului condus de Adrian Mititelu, care au însemnat retrogradarea pe cale sportivă a echipei sale, insolvenţa şi intrarea în executare silită a societăţii comerciale pe care o deţinea şi dezafilierea ca membru al FRF. Intenţiile sale, anunţate săptămâna trecută, de a diviza societatea comercială, aflată în stare de insolvenţă, pentru a crea o entitate fără datorii care să se asocieze cu autorităţile locale, se înscriu în aceeaşi strategie falimentară pe care a urmat-o în ultimii ani (când mai multe societăţi cu nume asemănătoare au fost folosite pentru a crea confuzie şi a ascunde problemele financiare, respectiv, FC Ştiinţa U Craiova SA, Fotbal Club U Craiova SA, Ştiinţa Fotbal Craiova SA). Este de neconceput ca o echipă de fotbal condusă din nou de Adrian Mititelu să poată atrage fotbalişti, tehnicieni sau personal administrativ, în condiţiile în care aproape toţi cei care au făcut parte din fosta structură a societăţii controlate de Adrian Mititelu nu fuseseră plătiţi de foarte mult timp în momentul dezafilierii".
În opinia FRF, Adrian Mititelu ar trebui să cedeze palmaresul echipei Universitatea Craiova autorităţilor locale, instituţia arătându-şi disponibilitatea de a sprijini autorităţile locale în demersul de renaştere a echipei oltene.
Finanţatorul clubului Universitatea Craiova, Adrian Mititelu, anunţa în 24 ianuarie că va ceda majoritatea acţiunilor către municipiu, judeţ, o asociaţie a suporterilor şi una a fostelor glorii.
Citește pe alephnews.ro: Ciprian Șerban, de la PSD, este șeful Camerei Deputaților. Ilie Bolojan, de la PNL, a fost votat Președinte al Senatului
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe